CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hudák Jánost Losonci Róbert váltotta a csepeli képviselő-testületben

2018. július 09. 05:59 - csú

A Hudák János lemondásával megüresedett önkormányzati képviselői mandátum átvételével hivatalosan is bővült pénteken a kerületi MSZP-frakció, bár a fideszes városvezetés által rövid pórázon tartott kerületi média egyelőre nem értesült erről. 

losonci_robert_hudak_j_utodja_a_csepeli_kt-ben-2018-07-07.PNGA hivatalos megbízólevél átvételére és aláírásárára július 6-án pénteken a XXI. kerületi polgármesteri hivatalban az után került sor, hogy a 2014-es önkormányzati választáson a Párbeszéd (korábban Együtt-PM) színeiben a csepeli képviselő-testületbe jutó Hudák János az országgyűlési választás után nem sokkal bejelentette: a továbbiakban nem kíván ilyen formában politizálni.

hudak_janos_esku_1.PNGHudák János, a  Párbeszéd csepeli képviselője (képünkön) még május végén jelentette be, hogy lemond a csepeli önkormányzati képviselői mandátumáról. Helyét - a 21.hu kerületi hírportál értesülése szerint - az MSZP-s Losonci Róbert veheti át a 21 tagú képviselő-testületben.

A váltásről a 21.hu ezt írja: Hudák János távozása után a 2014-es őszi önkormányzati választáson szocialista színekben induló Losonci Róbert lehet a párbeszédes politikus utódja a csepeli önkormányzatban, miután a Hudák János helyét újabb párbeszédes politikus nem kívánta elfoglalni.

Emlékezetes, a legutóbbi, a 2014-s őszi helyi választáson az MSZP, a DK, illetve az akkor még létező Együtt-PM szövetség közös egyéni jelöltekkel és közös listával indult. Ezen a listán Hudák János után közvetlenül Losonci Róbert következett, így papírforma szerint őt illeti a felszabaduló képviselői hely.

Úgy tudjuk, ennek ellenére felmerült, hogy Hudák egykori jelölőszervezetének tagjai közül kerüljön ki az utóda, függetlenül attól, hogy

azóta a PM-ből Párbeszéd lett, az Együtt pedig megszűnt – a szabályok szerint ugyanis a közös listán szereplők közül bárki bekerülhet a testületbe.

A baloldali ellenzék közös, 2014-es listája. (Forrás: valasztas.hu)

Információink szerint az MSZP nem gördített akadályt az elé, hogy egy volt PM-es vegye át Hudák helyét, ám megállapodás végül nem született. Ezután ülhet a testületbe a tősgyökeres csepeli családból származó Losonci Róbert.

A 2014-es választáson a Csepel-Belvárosban induló, az egyéni győzelemről pár tucat szavazattal lemaradó Losonci Róbert 46 éves kisgyermekes családapa (képünkön) ezer szálon kötődik a 21. kerülethez. Jelenleg a legmagasabban jegyzett kerületi felnőtt futballcsapat egyik tulajdonosa, édesapja, Losonci Flórián pedig a Csepel SC legendás labdarúgója, majd vezetője volt.

losonczi_robert_kisfiaval.jpg
Losonci Róbert gyermekével (Forrás: Facebook)
Közölt információnk forrása: 21ora.hu
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1914098461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása