CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az otthoni ápolás munka, amelyért munkabér jár!

2018. július 11. 03:54 - csú

otthonapolashoz.jpgA Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület petíciót indított el az ápolási díj munkaviszonyként való elismeréséért, amelyet az aHang Facebook-bejegyzése szerint minden képviselő asztalára eljuttattak.

A tartósan beteg gyerekek és felnőttek otthoni ápolása ma Magyarországon nem számít foglalkoztatási jogviszonynak.

Az otthoni ápolást végzők csupán segélyre jogosultak, amelynek összege a kiemelt kategóriában is csak 52 800 forint. 12 ezer ember gondozza ennyi pénzből súlyosan beteg hozzátartozóját.

Az aláírók követelik az otthoni betegápolás munkaként való elismerését, társadalmi és anyagi megbecsülését, és legalább a minimálbér összegét azoknak, akik napi 24 órás szolgálatban dolgoznak súlyosan beteg hozzátartozójuk mellett. A petícióhoz számos csoport, szervezet, intézmény csatlakozott.

Forrás: nyomtassteis.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr314101407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása