CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel FC: régi utakon, új szelek szárnyán

2018. július 22. 02:31 - csú

csepel_fc-2018.PNGRégi utakon, de új szelek szárnyán szeretné elérni szokásosnak mondható célját, vagyis a biztos bentmaradást a 2018/19-es bajnoki szezon során ismét az NBIII Nyugat csoportjába sorsolt Csepel FC felnőtt labdarúgócsapata.

 Az ellenfelek és a célok idén nyáron  sem változtak a kerület legnagyobb múlttal és legnagyobb utánpótlásbázissal rendelkező fociklubjánál: az előző szezont az anyagi lehetőségeihez mérten igen szép eredménnyel, a 17 csapatos bajnokság 9. helyén záró szigetországiaknál továbbra is az a legfontosabb, hogy minél több tehetséges csepeli futballista próbálhassa ki magát a felnőttmezőnyben.

Erre az előttünk álló évadban is lesz alkalom, már csak azért is, mert 

a nyáron alaposan cserélődött a Csepel FC kerete, jó néhány, korábban rendszeres játéklehetőséghez jutó játékos távozott, és edzőváltás is történt. Hál’ Istennek érkezőkből sincs hiány, és a májusban országos utánpótlásbajnoki címet szerző U19-es gárdából is bátran lehet meríteni.

Erről azonban már többet tud mondani Katona Csaba. A négyszeres NBI-es bajnokcsapat ügyvezetője a gárda hivatalos honlapjának elmondta:

a rosszindulatú híresztelésekkel ellentétben a Csepel FC biztos lábakon áll.

Az MLSZ pályázatoknak köszönhetően anyagi hátterünk stabil, és biztos – mondta, hozzátéve ugyanakkor, hogy néhány versenytársunkhoz képest szerénynek mondható.

Katona Csaba a Csepelfc.hu-nak megerősítette, hogy valóban lezárult egy korszak a csepeli labdarúgás 106 éve íródó történetében.

Szép és eredményes időszakot zártunk le. Eme korszak minden szereplőjének köszönjük a munkáját, a távozóknak további sok sikert kívánunk!

– áll a csapat honlapján megjelent nyilatkozatban.

Ami pedig az előttünk álló szezont illeti: Tamási Zoltán vezetőedző érkezésével egy teljesen új útra lép a csapat. A több száz NBI-es mérkőzéssel a lábában érkező vezetőedzőt Katona Csaba roppant motivált, egyben felkészült szakembernak tartja: “a mentalitásának köszönhetően nagyon népszerű lesz a csepeli szurkolók körében.”

A szakmai stáb mellett a játékoskeret is jelentős változáson esik át. Néhány futballista a harmadosztálynál magasabb célokat tűzött ki maga elé,  ők érthető okokból távoztak, ám olyanok is akadtak, akik megelégednek akár a BLSZ II. osztály szakmai színvonalával is… Katona Csaba sportszerű sportvezetőként  utóbbiaknak is sok sikert kívánt a folytatáshoz.

A legfontosabb azonban, hogy Katona szerint szépen alakul az új csapat is., amelyben az előző idényban bajnokságot nyert U19-es gárda több tagja is meghatározó szerephez juthat az előttünk álló bajnokságban.

Rengeteg próbajátékos jelentkezik az FC-nél. Olyan is van, aki NB III-as bajnokcsapattól érkezik, és reményeink szerint lesznek nagy visszatérők is a Béke térre

– jelezte még Katona Csaba, nyilatkozatát a klasszikus Hajrá, Szigetország! Hajrá, Csepel FC! – felkiáltással zárva.

A csapat következő szezonbeli sorsolását egyelőre a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjára kattintva nem lehet még elérni, ugyanakkor az Ajka FC honlapján már kint van, és úgy tudjuk, hamarosan a Csepel FC oldalán is megtalálható lesz a végleges menetrend. Ami már biztos: a Csepel a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a Nyugat csoportban szerepel majd, és augusztus 4-én az első fordulóban a Komárom csapatát fogadja a Béke téren.

Forrás: Csepel Fc és 21ora.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3114123999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása