CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mitől szenved a nagyot mondás csepeli versenyzője?

2018. július 26. 05:43 - csú

bekepzelt_holyagkent-777_1.pngMegfelelési kényszer, leplezett kisebbségi komplexus? Először rezsiharcosként, majd „polihisztorként”, a sajtóhoz, az oktatáshoz, egészségügyhöz, a civil szervezetekhez, a költségvetéshez egyaránt magas színvonalon értő vajákosként, örök másodikként évek óta részt vesz egy nemtelen küzdelemben. Ennek eddig főként a csepeliek látták kárát

A politikusok nagyotmondásának számos gyöngyszemével találkozhattunk az elmúlt években. A Nagyotmondás Nemzetközi Nagymestere cím birtokosa természetesen Orbán Viktor, aki most már hetente meglep bennünket egy-egy örökbecsű mondással, amivel újra és újra kivívja hívei csodálatát, az egyre éleződő és bővülő hazai és nemzetközi nagyotmondási versenyben. A NATO brüsszeli tanácskozása utáni sajtónyilatkozatában például azt mondta, hogy „Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa”.

Azon simán túllépett a miniszterelnök úr, hogy idén 16 ország (tavaly még csak 14) ország előz (előzött) meg minket ebben a versenyben, https://www.nlcafe.hu/utazas/20180629/ez-a-vilag-31-legbiztonsagosabb-orszaga/, míg a legbiztonságosabb városok 60-as, a személyes-, digitális-, egészségügyi és az infrastrukturális biztonságát vizsgáló listájára, – sajnos –, Budapest rá sem fért. http://hvg.hu/gazdasag/20171014_Ezek_a_vilag_legbiztonsagosabb_varosai_mutatjuk_a_11es_listat Nem érdekes! Jól hangzik, és ha sokszor mondja, az emberek előbb-utóbb úgyis elhiszik.

A politikusok nagyotmondási versenyének, magától értetődően, van csepeli versenyzője is. Ki más, mint

Németh Szilárd, aki először rezsiharcosként, majd „polihisztorként” (pontosabban, a sajtóhoz, az oktatáshoz, egészségügyhöz, a civil szervezetekhez, a költségvetéshez egyaránt magas színvonalon értő vajákosként), évek óta részt vesz e nemtelen küzdelemben. Sajnos, nem Csepel dicsőségére. Az utóbbi időben már a honvédelmi ügyek szakértőjeként nyilatkozik, honvédelmi miniszter helyettesi, államtitkári rangban. Csak úgy folyik belőle a tuti, a megfellebbezhetetlennek vélt igazság, a semmi tényt nem tartalmazó szóáradat, a nagyotmondás.

Az ilyen, konkrétumokat, szakmai szempontokat, realitásokat figyelmen kívül hagyó kinyilatkozások, mint a biztonság nem lehet pénz kérdése, hazánknak a térség legerősebb hadseregével kell rendelkeznie, újra kell indítani a magyar hadiipart,

https://csepeliek.blog.hu/2018/07/22/pont_most_es_miert_ideges_legio_kik_ellen_fegyverkezik_csepel_tabornoka#more14121865 csak arra jók, hogy elfedjék az államtitkár úr hozzá nem értését, leplezzék parkolópályára állítását.

Ennél nagyobb azonban a baj. Németh, szerintem, egyáltalán nem érzékeli nyilvános szerepléseinek, megjelenésének a közvélemény egészében, az érintett társadalmi rétegekben tapasztalható negatív visszhangot. Lehet, hogy már nem is érdekli az emberek véleménye. Mintha hiányozna nála a vezetőknél elengedhetetlen folyamatos önértékelés. A Kedves Vezetőnek való állandó megfelelési kényszere viszont rámutat komoly kisebbségi érzéseire, ebből adódó önbizalomhiányára is.

Mindezek következményeként esetenként perekkel is szembe kell néznie. Most például egy 2014-ben indult pert vesztett el, s az ítélet alapján bocsánatot kellett kérnie a sértett féltől. https://varosikurir.hu/nemeth-szilard-az-ej-leple-alatt/ Ez már nem nagyotmondás, hanem jogerősen megállapított hazugság volt. Ez sem érdekli. Megy tovább, a Vezér által számára kijelölt úton.

Közben a nagyotmondások, hazugságok negatív hatása elárasztja, tönkreteszi az országot. A nagyotmondók meg élvezik a hatalmat, a vele járó anyagi és egyéb előnyöket és csak mondják, mondják…

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6114133693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.07.26. 07:30:18

Németh Szilárd mindenhez ért és van is benne "anyag"! Bukása után remek építőipari segédmunkás lenne belőle!

Már a jelenlegi iparra és építőiparra sincs munkaerő, honnan vennének a hadiiparba dolgozókat? Egy megoldás van, a hitleri, a csúnya idegeneket bedugni földalatti gyárakba! S akkor a nép is boldog lenne, volt migráncs, nincs migráncs!

Orbán csakugyan Horthynak képzeli magát, most jön a "győri program", azután meg a hazagyarapítás! Csakhogy ahhoz meg katonák kellenének, a fiatalok meg külföldön! Szerintem megoldás az, ha a Kubatov-lista alapján a Fideszre szavazókat behívja katonának! Azok úgyis mennének utána, mint a birkák a szamár után!
süti beállítások módosítása