CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hatalmas feladatok várnak az erkölcscsőszökre

2018. augusztus 18. 02:28 - csú

gogolak_elvtarsno_hagyjuk_az_erotikat_a_nyugat_opiumat.PNGGogolák elvtársnő! Igen, Virág elvtárs! -  Kurta! Ez a szoknya kurta! Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának! Nincs nekünk erre szükségünk! Nem igaz, Pelikán elvtárs? (Részlet a Tanú című filmből)

Az ember már semmin nem csodálkozik.

Nem rég a közszolgálati M3 leadta Jancsó Miklós Omega, Omega, Omega című filmjét, amelyben, mint a rendező jó néhány más alkotásában, lenge öltözetű hölgyek láthatók. Pontosabban voltak, mert egy éber cenzor az intimebb testrészeket gondosan kiblőrözte, azaz láthatatlanná tette. T

ávol álljon tőlem, hogy tippeket adjak, de tömérdek munka vár még a köztévé buzgó erkölcscsőszeire, mire minden filmet megcsonkítanak, amelyben pucér női kebel villan fel.

Kezdjük mindjárt

Buñuel két remekével, az Andalúziai kutyával és A vágy titokzatos tárgyával. Aztán ott van Bergmantól a Csend és a Suttogások, sikolyok, Antonionitól a Nagyítás és a Zabriskie Point, Tarkovszkijtól a Nosztalgia és az Áldozathozatal, Fellini Amarcordja, Hopper Szelíd motorosokja.

A magyar klasszikusok közül a csaknem teljes Jancsó-életmű, Huszárik Szindbádja, Makktól az Egymásra nézve, Bacsó Te rongyos élete, Go­thártól a Megáll az idő, Bódy Nárcisz és Psychéje, Enyeditől Az én XX. századom, a Testről és lélekről és így tovább, szinte a teljes filmtörténet. Csupa olyan mozgókép, amely iskolai-egyetemi tananyag... ki tudja, meddig.

Hogy is mondta Virág elvtárs A taban: „Hagyjuk az erotikát a hanyatló Nyugat ópiumának!”

A nemzetközi helyzet fokozódik, s vele az elvtársak ébersége is.

B. GY.

Forrás: es.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9914177395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása