CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli nézőpont: Vagy meghal, vagy már menthetetlen

2018. szeptember 28. 05:34 - csú

felelem-4_3.PNGNálunk az állam kienged egy baltás gyilkost, hogy nemzeti hőst csináljanak belőle! A polgármestert ittas vezetésen érik. Az igazgatót saját kamarája tiltja el orvosi hivatása gyakorlásától! Nemzetközi bűnözőknek ad állampolgárságot, ami miatt háborognak szövetségeseink! Viszont, a politikai ellenfelét börtönbe ülteti akkor is, ha bűnt soha el nem követett! Milyen világ, milyen értékrend ez? 

Hazug világ - összegzi kemény véleményét publicisztikájában Horváth Gyula. A baloldali (DK-s) csepeli politikus részletes indoklást  ad a markáns álláspontjához. Ezt írja:

A hazánkban élő emberek nagy része, akik nem járatosak a jog és a politika bikkfanyelvében nem értik, hogy is kéne érteniük azt, hogy jobb nekik az életük, mint korábban a Kádár rendszerben volt. Pedig 1998-óta folyamatosan ezt hallják. Eleinte jövő időben, most meg már tényként tárják elé boldogsága határtalanságát! A hozzáértő nagyurak bemutatják neki, hogy mennyit emelkedett az életszínvonala, mennyit emelkedett a fizetése, és mennyivel javult az élete. Ő, - meg a társai – forgolódnak, keresve-keresik, kiről is van szó? Kiről 

szól ez a dicshimnusz?
Azt hallják, hogy három és négyszázezer forintos átlagos nettófizetésről beszélnek nekik, miközben a saját tapasztalatuk az, hogy a közmunkásként még százezer se kuncog a borítékban havonta! Az iparban, egészségügyben, hivatalokban dolgozó bejelentett munkásnak meg alig százezer feletti a nettó pénze. Még a kiemelten jól fizetettnek mondott informatikus is egy helyhatóságnál nemrég 200.000.- Ft bruttó (azaz120.00 nettó) ajánlatot kapott. Az úgynevezett rabszolgaként alkalmazottakról, a mostani nagy pénzromlásról, és a kisember folyamatos átveréséről, üzemszerű megkárosításáról ne is beszéljünk. 

Az már tisztán látszik, hogy az árakat az előzőkben látott látens összegekhez szabják. Csak ki kell menni a piacra, vagy bemenni valamelyik plázába és már is előtűnik a csillagászati árakba kötött valóság. A kisember ránéz az ártáblákra, aztán belenéz a pénztárcájába, és tudja, neki a kínainál van a helye! A redőnyös a leszakadt gurtni cseréjekor szemrebbenés nélkül elkér tízezret zsebbe! És, ha a kisember megbetegszik, - és nincs pénze maszek orvosra - mire sorra kerül a Tóth Ilonáról elnevezett intézményben; vagy meghal, vagy már menthetetlen. Orvos, ápoló kevés, viszont van kápolna, sose használt inkubátor, őrző-védő, és tévé tízméterenként! (Törvényalkotóként Németh Szilárd kidolgozta a szociális temetés - csináld magad - mozgalmát! Csak azért, hogy segítsen!) 
Abban a hazug világban élünk, ahol a gazdagok ki merik kiáltani kastélyaik ablakán: „akinek semmije nincs, az annyit is ér!” Az érintettek meg szomorúan elfogadják, és beállnak 3 kg ingyen krumpliért Borbély Lénárd népalázó soraiba! 

Hazug rendszerben hazug a nagy és hazudni kénytelen a kicsi is! Az építőiparban, kereskedelemben (pl. fideszes korifeusok szatócsboltjában) nem adnak számlát, és nem jelentik be a dolgozókat. A csepeli gyógyszertárban nem adják vissza a tévesen kiállított és lesztornózott számla ellenértékét. Ha, az igazság csak viszonyítás kérdése fent, akkor miért lenne másként lejjebb? 

Nálunk az állam kienged egy baltás gyilkost, hogy nemzeti hőst csináljanak belőle! A polgármestert ittas vezetésen érik. Az igazgatót saját kamarája tiltja el orvosi hivatása gyakorlásától! Nemzetközi bűnözőknek ad állampolgárságot, ami miatt háborognak szövetségeseink! Viszont, a politikai ellenfelét börtönbe ülteti akkor is, ha bűnt soha el nem követett! Milyen világ, milyen értékrend ez? 

A 2006-os gyújtogatók, székházrablók, rendőrverők viszont mentességet kaptak! (Aki meg ezt a jogtiprást kitalálta, hálából alkotmánybírói címet kapott!) Csoda, ha ebben az országban értékválságról beszélünk?
A dolgozó keresi az igazságot, és kapkodja a fejét. Szív, mint a kanadai torkos borz! 

Megszívatják akkor amikor alul fizetik, másodszor amikor nem jelentik be, harmadszor amikor számla nélkül adják az árut, szolgáltatást, negyedszer, amikor rossz árut, használhatatlan szolgáltatást kap ötödször amikor levonják az EÜ hozzájárulást és mire odakerül nem kap érte semmit, és lehetne folytatni a sort napestig. A rádiók, televíziók betelefonálós „panaszkivizsgáló” adásai zsúfoltak a nép keservétől. Az emberek,- főleg az idősebbje - azt hiszi, hogy a nyilvánosság segít! Nem tudják, hogy ez csak az avíttnak mondott Kádár rendszerben volt így. Ma már csak a telefontársaságoknak segít a betelefonálás, a dolgozó kisembernek jottányit se!

De, jogállamban élünk – hangzik a fideszes oligarchák vigyora mögül.  Mindenkinek van joga bírósághoz fordulni (és „van joga hülyének lenni”)! Ez igaz! Meg az is, hogy az esetek többségében ügyet intézni ma Magyarországon ügyvéd nélkül, még elkezdeni sem érdemes!

Az ügyvédek pedig nem olcsójánosok! Tehát pár tízezres tételekért nem gazdaságos pert indítani. Az esetek többségében ugyanis a leves többe kerülne, mint a  hús! Arról már ne is beszéljünk, hogy a kisembernek ugyan joga van arra, hogy az igazságszolgáltatáson keresztül keresse az igazát nagyobb tételeknél is, - de pénze nincs! Meg ideje és tőkeereje sincs arra, hogy éveket várjon mire jogerősen elbírálják  az ügyét. Ezért beletörődik sorsába! Lehet, hogy végleg, lehet, hogy átmenetileg! 

Ma, feleslegesen kidobott pénznek érzi, ha az igazát keresné ebben a rendszerben. Az esetek többségében a jogászokkal és „spéci” jogszabályokkal teletűzdelt világban (a közigazgatási bíráskodás megjelenésével) annyi az esélye a győzelemre, mint mókusnak a megmenekülésre - egy erdőtűzben! Tehát jobban teszi, ha”benyeli” a veszteségeket, befogja a pofáját, leveszi a kalapját és lehajtott fejjel „dicsértesséket” mormol az arra közlekedő nagyúrnak! Lehet, hogy visszabiccent majd neki! 

Már nemcsak szív, hanem egyre jobban fél is a dolgozó!  A félelem meg elfojtott indulat!
„Fel kéne szabadulni már!” 

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9914177357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása