CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeliek pénzéből csapja be a csepelieket Csepel polgármestere?

2018. október 10. 05:59 - csú

nemeth_szilard_kabatjabol_bujik_eloi_borbely_lenard-tisztan.PNGNémeth Szilárd zakójából bújt elő Borbély Lénárd. Az előd súlyos, nyomasztó ölelése végzetes lehet az utódnak

Komoly reklámfelületet vett meg Borbély Lénárd polgármester. A 30.400 példányban megjelenő és a lakossági postaládákba bedobott KISOKOS című információs reklámújság 2018/2-es számának első oldalán köszönti a kiadvány olvasóit. Köszöntője hemzseg a lózungoktól, a bombasztikus kijelentésektől. Mindjárt az első mondatban „az elmúlt nyolc évben a felelősen gondolkodó és cselekvő városvezetés” példájának nevezi nyolcéves munkálkodását. Igen, egy autokrata, a diktatúrától már alig elválasztható rendszerben, amelyben sajnos ma élünk így szokták jellemezni saját munkájukat a korlátlan hatalmat gyakorló uralkodók és helyi vazallusaik. Borbély is ezt teszi.

Nálam egy felelős vezető ott kezdődik, hogy nem ígérget felelőtlenül, vagy vállalja tetteiért a következményeket. Nálam, Borbély polgármester már rég megbukott. Egyrészt, a választásokkor felelőtlenül ígérgetett. Másrészt, amikor kellett volna, nem vállalta a felelősséget, azaz nem csak, hogy nem mert kiállni a képviselő-testület elé, s bejelenteni, hogy részegen vezette autóját, s emiatt a rendőrök feljelentették, de akkor is titkolózott, amikor, ittas vezetés miatt, jogerősen megbüntették, mert bűnösnek mondták ki.

Köszöntőjét olvasva, szerintem most is jogosak megjegyzéseim, kérdéseim vele kapcsolatban. Hol volt a „felelős gondolkodás”, mondjuk, amikor elődjével, Németh Szilárddal együtt, felszámolta a helyi sajtót (Csepel újság) és televíziót (Csepp TV), korlátozta az ellenzék testületi jogosítványait, százmilliókkal csökkentette a szociális- és az egészségügyi intézmények önkormányzati támogatását, megszüntette a neki nem tetsző kulturális és sportegyesületek támogatását, lényegében felmondta az együttműködést a csepeli gazdasági társaságok képviselőivel, kilépett az önkormányzati érdekvédelmi rendszer országos szervezetéből?

Hol volt a „felelős gondolkodás”, amikor köszöntőjében elhallgatta a Németh Szilárd által 2012-ben a parlamentben bejelentett, nem létező Weiss Manfréd Tervet, amelyet azóta sem tárgyalt a csepeli képviselő-testület, s amelyet a képviselő-jelölt idei választási kampányában heteken át népszerűsített a pártlappá silányított Csepeli Hírmondóban? Vagy amikor azt írta: „Újra lett uszodánk”?  A választási győzelem érdekében nyolc éve megígért fedett uszoda helyett egy légbefúvásos sátortetővel borították be a Csepeli Strand 49,7 méteres medencéjét. Hol volt a felelősségérzet, amikor a még a 2010-es választások előtt azt ígérték, minden szakmai és pénzügyi vélemény ellenére, hogy „újra lesz Csepeli Kórház”?

Hol volt a felelős vezetés, amikor a Szent Imre tér több százmilliós felújítása során fákat vágtak ki, a meglévő szökőkút mellé még egy szökőkutat építettek, elvitették a térről, a korábbi országzászlót, a fiumei (rijekai) önkormányzat szoborajándékát, a revizionizmus jegyében revizionista és irredenta országzászlót és a régi vármegye rendszert felsoroló márványemléktáblákat állítottak fel? Ki, vagy mely szakmai testület szerint „igényes” a nyolc év után megépített és még mindig nem kihasznált, lerakott téglákhoz hasonlító pavilonsor?  

Felelős vezető az, aki azt állítja, hogy „utak sorát építjük”, miközben a nyolc év alatt egyetlen új út nem épült? Igaz, szilárd útburkolat, mintegy négy kilométeren elkészült, de nem kezdték el a gerincút folytatását, annak ellenére sem, hogy ezt is megígérték.

Az utóbbi hónapokban az átgondolatlan M0-s építkezések miatt hatalmas közlekedési dugó alakult ki Csepelen, miközben az önkormányzat vezetése, „felelősségérzettől átitatva”, azt hangoztatja, hogy nincs köze a közlekedési káoszhoz. Biztos? Épülnek viszont füvesített sportpályák, nagyméretű focipálya, hétszáz milliós kézilabdacsarnok, s még maga Németh Szilárd is épít, az általa létrehozott alapítványnak utalt közpénzek felhasználásával milliárdokért, egy birkózócsarnokot a Hollandi útra. Sőt, a képviselő kiélheti szoborállítási kedvét is (Szent Imre herceg szobra, az öntőmunkás szobra, Daru-dombi szoborcsoport, Bendegúz szobor a Királyerdei Művelődési Ház elé, Urmánczy-szobor, kereszt az Ady Endre út melletti parkolóban, s már tervezik a következőt, a Boldog Brenner János szobrát, a Királymajorban.)

Hol van a „felelős gondolkodás”, amikor a városvezetés 5 milliárdot(!) fordít a Jedlik Gimnázium felújítására, pontosabban elsősorban a gimnázium kápolnájára, egy hatalmas, többszáz néző elhelyezésére is alkalmas tornacsarnoknak a kialakítására és a gimnázium ideiglenes elhelyezését biztosító Tejút utcai volt középiskola teljes felújítására. „Közösségi összefogás”-ról papol a Jedlik ügyében a polgármester, miközben pl. a kápolna építéséről meg sem kérdezték a tantestületet, a szülői munkaközösséget, amelyek tagjainak többsége most sem ért egyet megépítésével. Ez a felelős gondolkodás példája?

Mindeközben folyik, a többségre, a kerületért érzett felelősségre hivatkozva, a rendelkezésre álló anyagi források elherdálása. Milliókat költenek fesztiválokra, disznótorokra, kulturálisnak mondott a programokra, fideszes választási kampányrendezvényekre, a Szent Imre tér mellé megépített „Aréna” működtetésére, hajókirándulásokra, külföldi szervezetek, alapítványok, sportegyesületek támogatására, a tusványosi Fidesz-programok anyagi megsegítésére, az állampolgári esküt tevő erdélyi, kárpátaljai magyarok szállíttatására, külföldi utazásokra.

Szerintem kb. 100-150.000 forintba került a polgármester köszöntője. Közpénzből. A felelős gondolkodás és cselekvés jegyében, saját pénzükből csapja be a csepelieket. Vajon ki az igazi felelős ezért, hogy megteheti? A választ nemcsak az olvasóknak, hanem a 21. kerületi választópolgároknak is meg kell adni. Legkésőbb a jövőre, a csepeli önkormányzati választáson.  

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9514292901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása