CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem biztos, hogy jól jönnének ki...

2018. október 14. 03:27 - csú

retvari_bence_allamtitkar_a_szemetek_ala_1.jpgRétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a szobi Szent László Gimnázium ünnepségén mondta: „Az iskolának nem a semlegességre kell nevelnie, hanem az elköteleződésre, arra, hogy az emberek tudjanak és merjenek elköteleződni valami mellett. (...) Egy nemzet csak bizonyos mennyiségű negatív embert bír el, és pozitív, aktív, produktív, konstruktív emberekre van szüksége, akiket

a család mellett csak az iskola tud kinevelni. (...) Az iskolai nevelés sem kulturálisan, sem világnézetileg nem lehet független, a diákoknak meg kell tanulniuk – az egyházi és az állami iskolákban egyaránt – azt, hogy mi a helyes és mi a helytelen, mi a jó és mi a rossz, valamint, hogy mi visz előre és mi nem”.

Mindezt azzal zárta, hogy „az iskola ne csak a tárgyi tudást adja át, hanem az értékeket is segítsen észrevenni és elköteleződni valamelyik mellett”!

Nem biztos, hogy jól jönnének ki, ha az emberek kezdenék észrevenni pártunk és kormányunk „értékeit”!

Róna György

Forrás: es.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4814284341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása