CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyílik az olló, meg a bicska a zsebekben...

2018. október 18. 00:08 - csú

bicska-nyilas-kivagott-777_1.pngManapság évente 3 alkalommal adhat a munkáltató ajándékot a munkavállalónak, alkalmanként 13 800 forint összegben, ez a minimálbér 10 százaléka.

Vagyis egy munkavállaló egy évben 41 000 forint ajándékot kaphat, ennek adója, amit a munkáltató fizet: 40,71 százalék, azaz évi összesen 16 691 Ft illeti az állami költségvetést adóként. 

Magyarország kormányfője hazánk 1. számú munkavállalója, de míg a magyar kormányfő megvesztegethető, ha ajándékot fogad el, a munkavállaló semmiképp nem vesztegethető meg, mert

nincs miért, nincs oka, értelme.

Így a munkavállaló esetén erős korlátokra van szükség (az adóteher fizetése melletti ajándék esetén is), a magyar kormányfő mentesül teljes mértékben minden korlát alól e tekintetben, s adót sem kell senkinek fizetnie...

De: 2019-ben magyar munkavállaló már csak évi 1 alkalommal kaphat ajándékot a minimálbér 10 százalékáig, amiből következik, hogy a magyar kormányfő még több megvesztegetés alapjául szolgáló ajándékot kaphat.

Nyílik az olló.

Forrás: Lulemi (es.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2814301793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása