CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az egészségügy katasztrofális állapota miatt aggódnak a leginkább a magyar emberek

2018. december 03. 02:34 - csú

mutet_6.PNGAmikor azt kérdezték a közvélemény-kutatók, hogy „Mit tartanak a magyarok az ország legsúlyosabb megoldandó problémájának?”, akkor az egészségügy mellett a korrupciót és az elvándorlást, vagyis a külföldre költözést említették a legtöbben.

Az októberben készült 1200 fős felmérésük szerint a listát az egészségügy vezeti – minden második ember az egészségügy helyzetét tekinti a legsúlyosabbnak, további minden ötödik pedig ezt tartja a második legsúlyosabb problémának. „Dobogós” helyezést ért még el a korrupció és az elvándorlás, a külföldre költözés.

Talán meglepő, hogy

a kormányzati kampányok legfontosabb célpontjai, a „migránsok” csak a népesség 9 százaléka számára jelentik a legfontosabb és további 12 százalék számára a második legfontosabb problémát – az elvándorlás miatti aggodalom tehát jócskán megelőzi a bevándorlás miattit.

A Medián hozzáteszi: a problémák megítélését csak mérsékelten befolyásolja a politikai hovatartozás, az egészségügy például pártállástól függetlenül minden társadalmi csoportban kiemelkedő gondnak számít. A legtöbb további ügyben hasonlóan „szavaznak” a kormánypárti és az ellenzéki polgárok.

Forrás: nyomtassteis.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2914402552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása