CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Eltüntették a föld színéről a csepeli Dagi csárdát a csepeli városvezetők

2018. december 09. 05:43 - csú

dagi_csarda-eredeti_a_80-as_evekbol.JPGdagi_csarda_tabla_olvashato_2.PNGA nyolcvanas években még nagy jövőt jósoltak a Daginak. Négy éve már szégyenfoltnak nevezte Németh Szilárd és Borbély Lénárd, de saját aláírásukkal megígérték: önkormányzati vendégház és étterem lesz a Dagiból. Ma már csak illemhelyet ígérnek, a Dagit lebontották

Talán emlékeznek még, hogy a 2014-es kampányban a Fidesz a 2010 után elvégzett vagy megkezdett projektekkel táblázta tele a kerületet. A bereklámozott beruházások közül néhány már akkor is közröhely tárgyát képezte, hiszen a közpénzből kitett táblák olyan építkezéseket is büszkén hirdettek, amelyek nemhogy 2014 októberéig, de a mai napig nem valósultak meg - írja a 21ora.hu című csepeli hírportál. A cikk így folytatódik:

Mások mellett a Daru dombnál álló egykori Dagi Csárda épülete sem újult meg, pedig ennek is meg kellett volna történnie 2014 végéig. Ám a Kis-Duna parton évtizedekig álló, országos hírű csárda már nem is fog meg- illetve újjáépülni. Ugyanis a múlt hétvégén még a maradékát is elbontották.

Pedig a csepeli önkormányzat fideszes vezetésének egyik 2014-es ígérete volt a

csárda környékének rendbe tétele:

Csakhogy közel négy év csönd után a városvezetés októberben azzal állt elő, hogy módosít a fejlesztési terveken, és inkább nem is építi újjá az egykori csárdát, hanem helyette nyilvános illemhellyel lepik meg a környéket.

A magyarázat: tervezték a Daru-domb melletti Dagi étterem épületének felújítását (nem is kevés pénzért: több mint 4 millió forintért – a szerk.), “az építőiparban ugyanakkor az elmúlt években robbanásszerű drágulás volt”  írták 2018 október közepén az önkormányzat honlapján.

Borbély Lénárdék szerint már mintegy 470 millió forint lett volna a Dagi felújítási költsége, így inkább bele sem vágtak, hanem sutba vágták az egészet, a csárda épületét pedig december első hétvégéjén a földdel tették egyenlővé.

2018.12.01-én megszűnt létezni a volt Dagi később Evezős panzió. Teljesen lebontották, még a sittet is elvitték 1 nap alatt. A kormány és az önkormányzat úgy döntött, hogy nincs értelme felújítani, tudtommal tetemes banki hitel is volt rajta. Emlékezzünk egy kicsit rá, hogy milyen finom volt a Csülök Pékné módra, vagy hogy milyen jó volt eltölteni egy nyugodt éjszakát. A Dagi elbontásával lezárult egy korszak, emléke minden csepeli szívében megmarad

– tudatta fájó szívvel egy csepeli lakos az egyik kerületi Facebook-csoportban a múlt hétvégén.

dagi_csarda_fideszes_tablaval-777_4.pngHogy a bontásnak köze lehet Németh Szilárd Hollandi úti birkózócsarnokához, mivel az általa megálmodott birkózóakadémiának egy étterem és egy négy csillagos apartmanszobáás vendégház is része lesz? Többek között ezt is felvetette a csepeliek.blog, amely így összegezte a legendás csárdával történteket:

Megvették a Dagi csárdát 29 millióért, majd 4,1 millióért megterveztették átalakítását egy multifunkciós étteremmé és vendégházzá, s milliókba kerültek a kivitelezéssel járó egyéb feladatok (telekrendezés, költségbecslés, üzleti terv készíttetetése, szerződések jogi megfogalmazása, ellenőrzése) is. Eddig kifizettek legalább 40 millió forintot egy Németh-Borbély álomért/koncepcióért, most, négy év  után, kidobták az egész projektet.

Ami ennél is nagyobb baj, azt viszont egy tősgyökeres csepeli lakos fogalmazta meg a minap:

Egy szeletke csepeli legenda ment a kukába. De honnan is tudnák ezt azok, akik ezt a döntést meghozták, hiszen Csepelnek a közelében sem voltak akkor még, mikor ide járt a kerület színe-java! :((

Forrás: 21ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5214448092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása