CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ellenzéki előválasztás: megkezdődött a regisztráció

2019. január 04. 02:43 - csú

eloregisztracio_elovalasztasra.GIFElkezdődött a regisztráció az ellenzéki előválasztásra a főpolgármester-jelölt személyének eldöntésére. A budapestiek így dönthetnek arról, hogy ki legyen Tarlós István ellenzéki kihívója. Az előválasztás előtt mindenképpen személyes regisztrációra van szükség, ezután akár interneten is lehet szavazni. A voksolás első fordulója január 28-a és február 3-a között lesz.

Személyi igazolvány és lakcímkártya - akár csak a jövő évi főpolgármester-választáson, az ellenzéki előválasztást megelőző regisztráción is ezekre van szükség. Ez azt a célt szolgálja, hogy ne lehessen valakinek a más nevében, vagy akár több személyazonosságot felhasználva kamuregisztrációval online szavazni.

A regisztrációkor az előválasztásra bejelentkező választók kapnak egy kódszámot, amelyet az internetes szavazáson kell majd megadniuk. Az MSZP 10 budapesti irodája januárban is nyitva lesz, de

nem csak a budapesti lakosokat, hanem a főpolgármester-jelölteket is várják.

Január 7-től tudják az előválasztáson indulni szándékozók felvenni az íveket, amin aztán az aláírásokat gyűjthetik. A január 7-i héten fog kiderülni, hogy pontosan hány résztvevője lesz az előválasztásnak.

Míg a DK nem indít jelöltet, az MSZP Horváth Csabát állítja csatasorba. A Párbeszéd viszont még nem jelentette be, hogy ki lesz a főpolgármester-jelöltje.

A voksolás január 28. és február 3-a között lesz. Az LMP már korábban jelezte, beáll a függetlenként induló Puzsér Róbert mögé, aki tegnap nem akart Híradónknak nyilatkozni, de elmondta, az előválasztás év eleji első fordulója nem felel meg a feltételeinek. A júniusban rendezendő második forduló viszont igen, ezért azon hajlandó megméretni magát.

A Liberálisok politikusa is bejelentkezett a második fordulóra, de azt mondja, csak akkor indul, ha azt közösen bonyolítják le.

A Momentum azt közölte Híradónkkal, még sem az előválasztásról, sem a főpolgármester-jelölt személyéről nem döntöttek. A többi résztvevő viszont vállalta, hogy a kétfordulós előválasztási folyamat egyetlen győztesét indítják Tarlós István ellen.

atv.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6114527614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása