CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Takács Mónika nemet mond a csepeli városvezetők arcátlan javaslatára

2019. január 29. 05:59 - csú

takacs_monika_facebook-kepe-2019-01-21.jpgMa 17 órától képviselő-testületi ülés lesz Csepelen. Az egyik napirendi pontnak a „Reprezentatív reprezentáció” címet adnám. Miért ? – Ezzel a kérdéssel kezdi gondolatai összegzését Takács Mónika, a csepeli képviselőtestület szocialista frakciójának tagja, a Csepeli Munkásotthon igazgatója. Írását így folytatja:

Van a kerületben egy sportklub , amit most mondjunk csak egyszerűen szerencsésnek vagy inkább kiváltságosnak, ugyanis hozzá hasonlóan csak egy, az önkormányzat által létrehozott sportegyesület részesül kiemelkedő összegű, önkormányzati támogatásban. A Csepeli Birkózó Club 2016 óta évi 10 millió forint támogatást kap, mely összeget az edzők bérére és annak járulékaira lehetett felhasználni. 2019-től azonban ‑ az előterjesztés szerint ‑ a felhasználás módján változtatni szeretnének, kibővítve egyéb működési kiadásokkal és reprezentációs költségekkel.

Erre mit lehet mondani?

Bravó! A működési kiadásokat még értem, de reprezentáció?!!! Kerületünkben elég sok sportklub vagy egyesület működik, amelyeknek jobb esetben be kell érniük az éves szinten pár százezer forintos támogatással, de van, hogy csak az ígérettel és a legtöbb esetben még ezzel sem.

Miért érzem azt, hogy ez egy meggondolatlan és arcátlan előterjesztés? Talán először is, mert joggal érezhetik a kirekesztett sportolók, hogy a közpénzzel kitömött birkózó klub annyi támogatást kap, hogy el sem tudja költeni és még reprezentációs költségekre is telik belőle. Miközben a többieknek saját maguknak kell előteremteni a működésük fedezetét, alaposan meggondolva minden egyes kiadási tételt.

Másrészt pedig a támogatás keretében elszámolható reprezentáció, szinte példa nélküli, nem használatos a támogatások rendszerében. Általában külön kitétel, hogy reprezentáció ilyen keretből nem számolható el.

Sehogy sem találok elfogadható magyarázatot, de nem elhanyagolható tény, hogy idén elkészül a Birkózó Akadémia….(és így még sokkal pimaszabbnak tűnik).

Ha elfogadják, akkor ez a határozat hűen reprezentálja majd a többségi városvezetés hozzáállását. Már a látszatot sem akarják fenntartani, hogy nem befolyásolhatóak és kerületi érdekeket képviselnek.

Az előterjesztést nem tudom támogatni. Ön támogatná? Te támogatnád?

Forrás: Takács Mónika Facebook oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8414594964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.01.29. 19:51:22

Én meg kíváncsi lennék, hogy a Németh-Borbély tandem által a Csepeli Munkásotthon Alapítvány felügyelő bizottságába kijelölt személyek anyagi juttatását ki fizeti? Arra ad-e "REPREZENTÁCIÓS KÖLTSÉGET" Borbély Lénárd, vagy Vida István a Csepeli Városkép Kft. vezetője? Vagy azt is a Munkásotthonnak kell kitermelnie, holott egyetlen fillér önkormányzati támogatást sem kap 2010, azaz Németh Szilárd polgármesterségének kezdete óta? Azt is elintézte, hogy 2016 óta az állami támogatást is megvonták!
süti beállítások módosítása