CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szívszorító leveleket írt részeges édesanyjának egy 9 éves kislány

2019. március 01. 01:09 - csú

leveliras_gyerekkezzel.jpgBíróság elé került az angliai Leedsben egy kétgyermekes anya, mert 9 éves lányát és 2 éves fiát többször magukra hagyta, míg ő elment inni és drogozni. A tárgyalás részeként felolvasták azokat a szívszorító üzeneteket, amit a kislánya írt a nőnek.

A nő, akinek a nevét a gyermekei személyiségi jogainak védelme érdekében nem hozták nyilvánosságra, többször ment el otthonról úgy, hogy a gyerekre rázárta a lakásajtót, és a ráparancsolt a 9 éves lányára, hogy vigyázzon a két éves öccsére. A házban nincs vezetékes telefon és

a nő mobilt sem hagyott a kislánynál.

Egész éjjel sírtunk, nagyon aggódunk

– írta a kislány az egyik levelében, egy másikban pedig így fogalmazott:

Anya, hol vagy? Hiányzol. Sírok és nagyon szomorú vagyok. Ébressz fel, ha hazaérsz! Köszönöm, anya!

A tárgyaláson elhangzott, hogy egy alkalommal, amikor az anyjuk magukra hagyta a gyerekeket, azok végső kétségbeesésükben elmentek a nagynénjükhöz. Amikor megérkeztek, mindketten lázasak voltak, a lánynak pedig bolhacsípései voltak.

A nő kimaradásai tavaly november 2-án kezdődtek. Aznap este azt mondta kislánynak, hogy tesztelni akarja, ezért hagyja magára a testvérével. Az ügyész elmondta, hogy a nő egészen addig a napig odaadó anya volt, de nem bírta feldolgozni, hogy másfél évvel korábban a gyerekek apja elhagyta a családot.

Egy alkalommal a nő két napig nem került elő, ezért a kislánynak az öccsével együtt ki kellett másznia az ablakon, hogy segítséget kérhessenek a szomszédoktól. Ekkor került képbe az üggyel a rendőrség. A helyszínre érkező rendőrök iszonyatos koszt és felfordulást találtak a házban.

Az anyát egy az otthonától öt kilométerre álló házban találták meg. Azt mondta, a gyerekei mellé bébiszittert fogadott, de nem volt pénz a telefonján, hogy ellenőrizhesse minden rendben van-e. A kislány azonban már korábban elmondta a rendőröknek, hogy az anyja két nappal azelőtt, az éjszaka közepén azt mondta, csak a közeli Tescoba ugrik ki valamiért.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy csak a gyerekeknek okozna még több szenvedést, ha az anyjukat börtönbe küldenék, ezért megkímélték a nőt az elzárástól. Nyolc hónapos büntetését két évre felfüggesztették, emellett részt kell vennie egy rehabilitációs programon.

Forrás: 24ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5614654581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása