CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nemcsak törvénytelen, hanem aljas is! Gondolatok egy csepeli kt-ülésről

2019. március 09. 05:43 - csú

sorozo_csepeli_fideszesek_nemeth_borbely_abel_plusz.PNGNem haboznak, ha hatalmi játszmáról van szó. Az okos telefonok azért biztos, ami biztos kéznél vannak...

A 2019 év februári képviselő-testületi ülésen kibújt a szög a zsákból. Az ellehetetlenített ellenzék nélkül működtetett testületről bebizonyosodott, hogy alvajárók gyülekezete. Tevékenységük nem felel meg, sem a törvényi kötelezettségnek, sem a legkisebb szakmai elvárásnak sem. Négy és fél év elteltével Borbély Lénárd polgármester kezdi kapizsgálni, hogy legitimitási problémát jelent, ha az ellenzékiek nem kérdeznek, nem vitáznak, nem tesz módosító javaslatokat. (Azért, mert teljesen feleslegesnek tartja a részvételt a borbélyi bohózatban.)

A lefojtott, elbutított, megfélemlített fideszesek tunyasága, restsége, hozzáértés hiánya, a tekintélyelvű gőgös vezetőik tevékenységének következménye. Testületi pénzfelvételi helyük ötödik évében szégyenkezés nélkül bizonygatták, hogy még mindig nincs ismeretük a költségvetés szerepéről (sem). Polgármesterük elmondása szerint nincs ismeretük arról, hogy a költségvetés, a vezető párt, (vagy koalíció) vezetési elveinek pénzügyi, gazdálkodási, ellenőrzési megtestesítője. Aki ezt elfogadja, a vezetés (Fidesz) céljait is elfogadja. Ebből adódóan az előkészítésből kizárt, a vezetési célokat eltitkoló, az

ellenőrzés és a szervezés kérdéseiben tájékozódni nem tudó ellenzékkel szemben azt az igényt támasztani, - amit Borbély hiányolt, hogy miért nem szavazza meg e förmedvényt - több mint pofátlanság, ez nettó butaság!

Ezt az ostobaságot a nem létező érvek miatt az értekezlet levezetője személyeskedéssel, rosszindulattal, és az ellenfeleire öntött gyűlölettel próbálta alátámasztani. A polgármesteri megnyilvánulásból feketén-fehéren kiderült a fideszes képviselőcsoportot alkotó egyéni, és listás képviselőkről, hogy sokkal inkább az időtöltés, és a pénzszerzés vált a céljukká, mintsem az értelmes és értékteremtő munka. Polgármesterükről pedig az a látszat erősödik valósággá, hogy a hatalom bábjaként tevékenykedő, demokráciát nem ismerő despota, aki diktatórikus urizáló hajlamokkal leplezi alapvetői hiányosságait.  Ebbe a rendbe a kezdetek óta illeszkednek az alpolgármesterek.

Ez a testületi ülés már előterjesztéseiben is megmutatta azt, hogy nem a tartalmi munka, nem a vélemények meghallgatása, és integrálása, hanem a svindlik leplezése, a bajok elkenése, a tisztánlátás megakadályozása, és a képviselők becsapása, átverése a törekvése. (itt megtalálhatók a jogtalan kifizetésektől, az elkönyvelt – és azóta is maguk előtt görgetett - milliárdokig minden) Az előterjesztők olyan témákat vontak össze egy napirendbe, amelyeknek nincs kapcsolódásuk egymással. Az önkormányzat költségvetését például három más oda nem tartozó alkérdés „fedezetébe” szorították. Ezzel azt a kényszert keltve, hogy az egyik megszavazása, vagy elutasítása egyben a másik kötelezettségvállalását is kikényszerítse. Ez nem csak törvénytelen, hanem aljas is!

Az eljárás erősen hajaz a maffia-módszerre, ami az egyik oka annak, hogy a Fideszt saját pártcsaládja, az Európai Néppárt is kiközösítéssel fenyegeti. Csepelen ez a politikai zsarolás, a jog szelektív értelmezése, kliensrendszer működtetése, a sajtó egyoldalú kisajátítása, és az emberek félrevezetése, becsapása módszereiben vált testületi gyakorlattá. A demokráciáért küzdő ellenzéki képviselőknek, - hogy a cinkosság vádját elkerüljék - nem maradt más választásuk, mint elutasítani ezeket a cinkelt előterjesztéseket. Ezzel is fékezni a Fidesz (vele az ország és Csepel) rohanását a radikális jobboldal irányába. A nyílt terrorisztikus diktatúra karmaiba.

Horváth Gyula

Forrás: a szerző Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5014668707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása