CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

(Ki)zárt osztály

2019. március 10. 02:34 - csú

orban-rogan-gulyas_1.PNGA tröszt. Kétely az arcokon. Tényleg kizárt a kizárás?

Azt állította Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (tájékoztatóján a brüsszeli Politico értesüléséről, amely szerint a Néppártból való esetleges kizárása miatt a Fidesz tárgyalásokat kezdett a Le Pen-féle francia szélsőjobboldallal), hogy a Politico propagandaújság, és úgy kell olvasni, hogy ha valami ott megjelenik, akkor annak az ellenkezője az igaz.

Ezzel szemben a tény az, hogy az amerikai Politico semmiképpen nem nevezhető „propagandaújság”-nak: európai kiadásának társtulajdonosa a jobboldalhoz közelálló német kiadó, az Axel Springer, a főszerkesztő pedig a szintén jobboldali, konzervatív Wall Street Journal korábbi szerkesztője. Mellesleg a portál három éve azt írta Orbánról, hogy ő Európa legmeghatározóbb figurája. Sajnos most kellett megtudnunk Gulyástól, hogy ennek pont az ellenkezője az igaz. Nem lennénk a miniszter helyében....

Azt is állította Gulyás (ugyanott), hogy elhangzanak olyan nyilatkozatok, amelyek alapján joggal lehet fölvetni, hogy Magyarországnál kisebb országok kis pártjai miért gondolják úgy, hogy beleszólhatnak a magyar belpolitikába és megmondhatják nekünk, mit tehetünk és mit nem.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem azt mondják meg, mit tehet a Fidesz és mit nem, hanem hogy az Európai Néppárt keretein belül mit tehet. Házon kívül azt csinál, amit akar. Egyébként meg mi az, hogy nálunk kisebb országok? Egyrészt a Fidesznek a német Manfred Weber frakcióvezető küldött ultimátumot, másrészt a nálunk nagyobb Görögország, Románia és Svédország vezető ellenzéki pártjai is ott vannak a bírálók között, harmadrészt pedig Orbán Viktor állandóan arra figyelmeztet, hogy az Unión belül a kicsik és a nagyok egyenlők. Vagy ez csak a nálunk nagyobbaknak szól, a kisebbek fogják be?

Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádiónak adott szokásos pénteki interjújában), hogy a bevándorláspártiak megtámadták a Fideszt az Európai Néppártban, és arra törekszenek, hogy átalakítsák az EPP-t egy bevándorláspárti nemzetközi szervezetté, a Fidesz viszont ezt akarja megakadályozni.

Ezzel szemben a tény az, hogy a Fideszt nem a bevándorláspártiak „támadták meg”. A Horvát Parasztpárt például, amelyik másodikként kérte a Fidesz kizárását, egész biztosan nem ösztönözné a bevándorlást, a Demokraták az Erős Bulgáriáért szintén nem, mint ahogy a litván kereszténydemokraták vagy a görög Új Demokrácia pártja sem. A törésvonal tehát nem a migrációt támogatók és ellenzők között van. Ami meg az Európai Néppártot illeti, az soha nem lesz és nem is lehet nemzetközi szervezet, hiszen csak egy pártszövetség. A Fidesszel vagy nélküle.

Azt állította továbbá Orbán (ugyanott), hogy Európa ma az üres bölcsők kontinense, amit a magyarok nem migrációval akarnak megoldani, hanem magyar gyerekekkel.

Ezzel szemben a tény az, hogy az Európai Unióban kevésbé üresek a bölcsők, mint Magyarországon. Az úgynevezett termékenységi ráta 1,6, szemben a magyar 1,49-cel, vagyis száz európai nő 160 gyereknek ad életet, míg száz magyar csak 149-nek. Úgyhogy először Európát tessék utolérni, ha szabad javasolnom.

Bolgár György (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1314679522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása