CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

FELSÉG-SERTÉS

2019. március 27. 02:43 - csú

meszaros_lorinc_a_felsertessel_-2019_matrai_hoeromu.PNGFelség a félsertéssel (Az index.hu fotómontázsa)

Mint azt régebbről tudjuk: fél disznót nem tartunk az ólban, mert eldől. Manapság nem a fél disznó, csak a sorsa dől el.

Közhírré lett, hogy a Mátrai Hőerőmű húsra éhes, de nagyböjtre, húsvétra és pünkösdre készülődő dolgozóit egy-egy élelmiszeripari zsákba csomagolt fél sertéssel ajándékozza meg a cég aktuális, mondhatni kormányhoz fölöttébb közeli tulajdonosa, főként az elmúlt hónapok kitartó munkáját honorálva, és előlegszerűen díjazva a hamarosan esedékes EU-s választások nagy odafigyelést igénylő szavazását.

Mint tudjuk, a disznó

minden porcikája elfogyasztható, mi ennek jó, mi annak, így hát kimondhatjuk: ezekben az odaajándékozott fél sertésekben sincs semmi kivetnivaló.

A fejlődés tapintható: a politikusok valaha zsíros kenyérrel és sörrel édesgették magukhoz a szavazókat, később gulyáslevessel és beígért vállveregetéssel, most épp a fél sertésnél tartunk, ami csak névlegesen az, valójában kétharmad sertés. Bár szóvá teszem, de én ezt a disznóságot nem ítélem el, ennél nagyobbakra tartogatom az indulatomat, egyébként is félek, hogy beperelnek a kormányközelinek mondható disznótelep-tulajdonos magyar kisnyugdíjasok. Hogy mi lesz a vád: felségsertés.

nagybandó (es.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3914705974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása