CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szemben az igazsággal Csepelen - Horváth Gyula írása

2019. április 04. 05:55 - csú

horvath_gyuszi_egyenes_beszed-777_10.pngMegszületett egy régi, új szerződés Csepel Önkormányzata, és a Csillagtelepi Szemészeti Szolgáltató KFT között. Ez azt jelenti, hogy a több mint egy éve kiebrudalt szemészeti szolgáltatókat visszahívják a csillagtelepi Vénusz utca üresen tátongó helyiségeibe, és maradhat a Görgei téri központi rendelőben. Azzal, hogy az önkormányzat ezt a szerződést megkötötte, Csepel lakosságának érdekeit, egészségének megtartását, és a színvonalas szemészeti ellátást biztosította. Tehát ennek a szerződésnek a megkötése rendben van!

Nem is azért veszem a klaviatúrát a kezembe, hogy arról írjak, hogy valami természetes módon, jól működik. Arról szeretnék írni, hogy elkerülhető lett volna az a rengeteg költség, szenvedés, kellemetlenség, amit az elmúlt évben ráterheltek a betegekre, és a vállalkozásra. Bebizonyosodott, hogy tarthatatlan; miszerint ami régi, az csak rossz lehet. A szemészeti szolgáltatóval, a szocialista vezetés kötött szerződést húsz évre. Ez alatt a nem rövid idő alatt a vállalkozás bizonyította, hogy kitűnően képes ellátni feladatát, szolgálni a kerület rászoruló lakosságát. Nem volt tehát semmi szakmai, vagy etikai oka annak, hogy vele szerződést bontsanak. Ráadásul ez a vállalkozás volt (és van) szerződésben az OEP-el az ellátási kötelezettségre.

Annak idején szinte könyörögtem, hogy ne bontsák fel a szerződést, mert ebből az önkormányzat, és a lakosság egyaránt hátrányosan kerül ki. Természetesen úgy, ahogy szokták, ezt az érvemet is leverték, engem kigúnyoltak, szavaimért bíróság elé citáltak, és a szerződést felbontották. Egyben előterjesztettek egy másik szerződést rosszabb kondíciókkal, és más szolgáltatóval arra, hogy Csillagtelepen szemészetet működtessen. Az új szolgáltató képtelen volt a feltételeknek megfelelni, és mielőtt megkezdte volna tevékenységét visszalépett a feladatellátásból.

Ennek a rossz szakmai döntésnek a következtében Csepel önkormányzata, és lakossága itt maradt

szemészeti ellátás nélkül. Vagyis nem! A fideszesek által kirúgott, gyalázott, és lekommunistázott szolgáltató ugyanis továbbra is teljesítette Csepel lakossága számára vállalt ellátási kötelességét. Még fél évig a Központi rendelőben csökkentett kapacitással. De a csillagtelepi helyett, kénytelen volt másik rendelőt keresni, az Árpád utca Bajcsy ZS.E. út sarkon. A Csepeli Tanács és Fekete István cukrász vezette ipartestület által épített „Iparosok Háza”-ban szereztek közel sem ideális lehetőséget. 

A betegek jöttek, az átkok Juhászék, Borbélyék felé mentek! Borbélynak valaki megsúghatta, hogy ez a fiaskó olyan káros következménnyel járhat újraválasztásának esélyére amit tíz hajóztatással, húsz játszótérrel, számtalan disznóöléssel, stranddal, és munkahelyi bulival sem tud kiköszörülni. Borbély emiatt  volt kénytelen „nagy titokban” újra szerződésbe hívni, és a korábbiaknál kedvezőbb feltételeket kínálva visszacsalogatni a régi orvosokat.

Sem Borbély, sem a Fidesz, sem a „kabinet” nem tanult semmit! Ezt a szerződést is „sürgősséggel” tárták a testület elé, nehogy azt megismerhessék a képviselők. A vita megnyitást indítványozó kérésemet (Borbély fenyegető ráhatására) a fideszesek leszavazták. Azt hiszik, hogy amit nem engednek megtárgyalni, az nincs is! Pedig van! Ha itt a Szent Imre téren nem is engedik, de a II. Rákóczi úti bíróságon, - ahol többek közt ennek az ügynek a kapcsán is elmondott bíráló szavaim miatt dr. Juhász György főigazgató (ennek az ügynek a szakmai felelőse) perbe fogott, és letöltendő szabadságvesztést kért rám – folytatódik. Bármi is lesz a bírói ítélet, ezt a csatát megnyertük! Nem én, hanem Csepel rászoruló emberei! De a veszély akkor múlik majd el Csepel lakossága feje felől, amikor ezeket az öntörvényű szerencselovagokat végleg elkergetjük ebből a kerületből! 

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4014737279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása