CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Öntsd a tőkét, vágd a fákat Csepelen?

2019. április 06. 05:59 - csú

legszennyezettseget_mero_tabla_a_szent_imre_teren.PNGSötét, árva tábla a Szent Imre téren. Valamikor, jó régen naponta mutatta a csepeli légszennyezettséget. A mai kerületvezetőknek bántották a szemét az elkeserítő számok ?

A környezetvédelmi előrejelzések a csepelieknek is azt mutatják, hogy 15 éven belül akár katasztrofális változások is előállhatnak. A legnagyobb bajt a légszennyezés következtében beálló üvegházhatás okozhatja. Az emberiségnek a baj elkerülése végett olyan intézkedéseket kéne tennie, ami gyorsan és alaposan csökkentené a káros anyag kibocsátást.

Csepelen mintha éppen ellenkező irányba menetelnének a dolgok! De miért? Az

ATEL erőműve, - hogy bizonyítsa korszerű, és emberközpontú tevékenységét - egy jó ideig tájékoztatta a népet arról, hogy milyenek a légszennyezési adatok a kerületben. A fülkeforradalom után hatalomba kerülő vezetőket bizonyára zavarta a villogó lámpán az elkeserítő számok. 

A tömegével kivágott fák, a bedugult utakon pöfögő autók, a mindenhol látható szemét, a korszerűtlen tüzelési körülmények mind a légszennyezést, a katasztrófa bekövetkeztét segítik elő. Borbélyék bizonyára nem bánták tehát, ha tönkrement a légszennyezési értékeket közvetítő Szent Imre téri jelző tábla. Így nem mutatja nap, mint nap regnálásuk végzetes következményét.

favagok_pusztitasa_a_hollandi_uti_volt_napkozis_tabornal-2018-12-07_focipalya_lesz_1.JPGA multi és más vállalkozások által befizetett nem kevés pénzt nem a katasztrófa megelőzésére, hanem a saját újraválasztásukat megalapozó kampánytevékenységre fordítják. Ennek pedig sok fa esik áldozatul. Csepel több pontján, legutóbb a Hollandi úti volt napközis tábor területén az öreg, de egészséges fáinkat - ahogy szokták - kivágják.  A letarolt területen   a közpénzt itt, a Kis-Duna-parton focipálya építésére, másutt  arénákra,  birkózó csarnokok építésére fordították, és nem törődtek a környezetvédelemmel. Márpedig aki nem törődik a csepeli környezettel, az nem törődik a csepeli emberrel sem...

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6514716445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása