CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fedél- és pad nélkül a Csepeli temető buszvárója - Kibabrálás az idősekkel

2019. április 13. 05:25 - csú

temetoi_buszvaro.PNGMikor lesz itt újra fedél és pad?

A temetőnél . Vasárnap délelőtt igen sokan vannak a csepeli sírkertben. Gondozzák a sírokat, kikötözik a télre bebagyulált vázákat. A túlnyomó többség az idősebb korosztály főleg hölgy tagjai.

Amikor végeznek, elbúcsúzva szeretteiktől elnyomnak egy-egy könnycseppet, majd kibotorkálnak a Jimmy sírjánál lévő autóbusz megállóba. Most éppen aránylag jól lehet közlekedni a II. Rákóczi Ferenc úton, de a 38-as, vasárnap lévén, ritkábban közlekedik.

Az öreg anyókáknak várniuk kell! Elgémberedett tagjaik nem nagyon bírják az ácsorgást. Leülnének, de nincs hová, és nincs mire. Már jó egy hónapja elbontatták az illetékesek a régi bódét, és eltávolíttatták a padot is.

Először azt hitték az emberek, hogy átmeneti állapot, mert

hamarosan újat, jobbat kapnak. Hamar rá kellett jönniük, hogy erről szó sincs! Egy újabb kibabrálás részesei lettek. Az emlékezést, a kegyeletet indulat váltja fel az idős embereknél:. „Ez a szemétláda, utálja az öregeket, még a padot is kidobatta, és a bódét is elbontatta a fejünk felől, nehogy megpihenhessünk, míg a buszt várjuk. Sportcsarnokokra, meg hajóztatások szervezésére nem sajnálja a pénzt, de tőlünk még a temetői buszvárót is elzabrálja!” Nem tudni, hogy kit szapultak, de látható, hogy pontosan, és egységesen tudják, ki a címzett. Egyet is ért a felháborodott minősítéssel, és kijelentéssel mindenki.

A busz megérkezik, a zöm felszáll és megtelik! Páran lemaradtak, bizonyára azok, akik jobban bírják! Nem a rendszert, csak az álldogálást!

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr414747749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása