CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Nagyüzem

2019. április 14. 05:59 - csú

orban_viktor_nemeth_szilarddal_1.PNGEgyre többek számára válik nyilvánvalóvá, hogy a személyi kultusz bevezetésével egy teljes diktatúra felé araszoló, despoták által vezetett szervezetté vált a Fidesz

A kormánypárt folytatja pofátlan politikáját, és egyre elszántabban tör az egyeduralomra. Már a látszatra sem figyelnek. A vazallusaik által megszállt hivatalok vezetői hatósági eljárásokat indítanak pártok és vezetők ellen azzal a nem is leplezett szándékkal, hogy a riválisként kiemelkedő egyéneket, pártokat, és szervezeteket „kikapcsolják” a választási küzdelemből. Először a pénzügyi, számvevői ellenőrzésekre hivatkozva róttak megsemmisítő erejű csapást (Jobbikra, később az LMP-re, DK-ra, és a Momentumra) majd a helyhatóságok a megsemmisítéssel. 

A Fidesz nem törődik már a Simicska-korabeli eredendő bűneikkel, pénzügyi machinációkkal. Azokkal, amikkel a székház-ügyek kapcsán besározódott az egész kompánia. Hogy akkor megúszták börtön nélkül, az sokkal inkább a most szidott demokráciát féltő, liberális szelídségnek, mintsem a cselekmények súlyosságának volt köszönhető. Most viszont a hatalomba került Fidesz, olyanok töredéke miatt indít eljárást pártok, szervezetek, és vezetők ellen, amiket a fiatal demokrata korában ő nagyban gyakorolt. Gulyás Mártont és Fekete Győr Andrást azért kívánják börtönbe zárni, mert

valamit dobott a rendőrök felé. Érdekességként hat, hogy a 2006-os Tv székház elleni harcban oszlopokat, utcaköveket, dobáltak a lázadók. Rendőröket vertek, járműveket gyújtogattak, büféket raboltak. A Fidesz alkotmánybíróvá avanzsált jogász képviselőjének később elfogadott javaslata alapján aztán megszavazták, hogy nem történt semmi! Úgy látszik a gyilkolási vágy, a rombolás, gyújtogatás, rablás semmi, a játékszer dobása viszont kétévnyi börtönnel sújtható. 

A törvények megsértése, a rendőrségi műveleti területek lerombolása sem bűn, ha Orbán és társai követik el. Mindannyian emlékezünk a Kossuth téri kordonbontásukra. Ott a hatalom megértést és önmérsékletet tanúsított, mert azt hitte, hogy az erőszak eszközei és szervezetei nem azért állnak a vezetés rendelkezésére, hogy visszaéljen vele, hanem azért, hogy a lehető legvégső időkig mérsékelje bevetésüket. Ezt Orbánék nem a humánum megnyilatkozásaként, hanem a gyengeség jeleként fogtak fel. Alig várták, hogy kicsavarják a hatalom eszközeit a demokratáktól, és maguk kezébe összpontosítsák! Náluk aztán nem a humánum, hanem a hatalomba maradás mindent felülíró célszerűsége a vezérelv. Ez az a cél, ami szerintük minden eszközt szentesít!  Kövér László  pedellusként bünteti a képviselőket elfelejtve, hogy az ő ellenzéki idejükben alig vettek részt a parlamenti vitában. Orbán négy évig úgy juthatott (nem kevés) jövedelemhez, hogy munkahelyén, a parlamentben, szinte soha nem volt látható, amiért nem bűntette őt senki.

Csepelen sem jeleskedtek 2010 előtt a fideszes képviselők azzal, hogy sok vizet zavartak volna a testületi üléseken. Németh Szilárd vezetése alatt igen sokat hiányoztak, a büntetés veszélye nélkül. Most meg nekem már többedszer vonják el tiszteletdíjamat azért, mert nem vagyok hajlandó részt venni olyan üléseken, amikre a felkészülést nem engedélyezik, vagy ahol csak megalázandó biodíszletként „számítanak” rám. Amikor ott vagyok, és felszólalok, akkor meg beperelnek. Bíróság elé citálva kétéves szabadságvesztés tényleges letöltését indítványozzák ellenem, a testületi ülésen elmondottak, és leírtak alapján. 

Beindult, hát a nagyüzem a Fideszben azért, hogy a vezérelvű személyi kultuszra, a despotikus diktatúrára való kiteljesedés maradék ellenségeinek, szervezeteit, és személyeit is szétzúzzák. Ezt mondják a fideszesek, - itthon és Európában, pofátlanul belehazudva az emberek arcába - demokráciának. De ezzel, már saját pártcsaládjukat a EPP-t sem tudják az orránál fogva vezetni, mert egyre többek számára válik nyilvánvalóvá, hogy egy teljes diktatúra felé araszoló despoták által vezetett szervezetté váltak.

Horváth Gyula 

Forrás: a szerző Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9214749625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása