Titkos és egyre elhivatottabb rajongója vagyok Németh Szilárd fideszes alelnök gasztronómiai értekezéseinek - írja Bohus Péter, az index.hu munkatársa, majd így folytatja:
Mielőtt a politikus négy napos húsvéti terülj terülj asztalkájáról szó esne, előbb azért nézzék meg ezt az igen rövid étvágygerjesztőt::
Ebből a néhány másodpercből úgy tűnik, mintha Németh Szilárd zsírban tocsogva élné az életét, de a realitás úgy emeli ki őt ebből az értelmezésből, mint Mária néni az összeégett olajból a lángost a Flórián téri aluljáróban. Németh Szilárd ugyanis a Magyar Hírlapnak adott interjújában nemcsak az előtte és a haza előtt álló legfontosabb feladatokról beszélt, hanem bepillantást engedett a család húsvéti készülődésébe is, amikor elárulta, hogy mi kerül majd az asztalra a hosszú hétvégén, és szerencsére ebben egészséges táplálékok is helyet kaptak.
Itt van mindjárt a nagypénteki menü:
- bőrén sült lazac
- korianderes lencsefőzelék currys kókusztejjel.
Húsvét vasárnap:
- orjaleves,
- töltött káposzta,
- rozmaringos báránysült,
- borjú bécsi salátával (ezeket ő hagyományos ételeknek nevezi).
Húsvét hétfő, vendégváró:
- vinete,
- heringsaláta,
- sonkás tojáskrém,
sütemény, és persze az elmaradhatatlan magyar áfium:
- pálinka,
- bor,
- szörp.
Forrás:Bohus Péter (index.hu -mindeközben)