CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nagypéntektől húsvét hétfőig: ételreceptek Németh Szilárdtól

2019. április 19. 05:34 - csú

Titkos és egyre elhivatottabb rajongója vagyok Németh Szilárd fideszes alelnök gasztronómiai értekezéseinek - írja Bohus Péter, az index.hu munkatársa, majd így folytatja:

Mielőtt a politikus négy napos húsvéti terülj terülj asztalkájáról szó esne, előbb azért nézzék meg ezt az igen rövid étvágygerjesztőt::

Ebből a néhány másodpercből úgy tűnik, mintha Németh Szilárd zsírban tocsogva élné az életét, de a realitás úgy emeli ki őt ebből az értelmezésből, mint Mária néni az összeégett olajból a lángost a Flórián téri aluljáróban. Németh Szilárd ugyanis a Magyar Hírlapnak adott interjújában nemcsak az előtte és a haza előtt álló legfontosabb feladatokról beszélt, hanem bepillantást engedett a család húsvéti készülődésébe is, amikor elárulta, hogy mi kerül majd az asztalra a hosszú hétvégén, és szerencsére ebben egészséges táplálékok is helyet kaptak.

Itt van mindjárt a nagypénteki menü:

  • bőrén sült lazac
  • korianderes lencsefőzelék currys kókusztejjel.

Húsvét vasárnap:

  • orjaleves,
  • töltött káposzta,
  • rozmaringos báránysült,
  • borjú bécsi salátával (ezeket ő hagyományos ételeknek nevezi).

Húsvét hétfő, vendégváró:

  • vinete,
  • heringsaláta,
  • sonkás tojáskrém,

sütemény, és persze az elmaradhatatlan magyar áfium:

  • pálinka,
  • bor,
  • szörp.

Forrás:Bohus Péter (index.hu -mindeközben)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9314772434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása