CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hogyan kell átvágni?

2019. április 29. 05:59 - csú

atvagas_avatas_a_rakoczi_kertben_2019-04_csel-hu_galeria.PNGAvatnak,  ígérgetnek, csepeli gyerekek között fényképeztetik saját magukat. A 21. kerületi Fidesz-sajtó dokumentálta  Tarlós István, Novák Katalin és Borbély Lénárd Rákóczi kerti átvágós produkcióját

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) április 25-én megjelent 8. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk A véleményünket

Felerősödő kampány Csepelen: nyolcan adták át a felújított Rákóczi Kertet, amely a kampány jegyében új nevet is kapott. Családok Parkja lett, ami a Fidesz fontos célcsoportjának, a családoknak kampánycélként való megjelölését is jelenti. Útépítés, strand, iskola, kertészeti feladatok, nyugdíjasok és EU-választás, az ellenzéki pártok egész oldalas lejáratása a további fontosabb témák a lap legújabb számában. Teljes oldalt kapott Németh Szilárd, aki újra vívja saját szabadságharcát mindenkivel, ha a Fidesz ellen van, leginkább vezére, pártja és önnön félelmeivel. Természetesen a migrációellenesség és keresztény kultúra védelme jegyében.

Borbély polgármester úr változatlanul élvezi a szerkesztők kegyét: a CSH oldalain avat, köszönt, ígérget, levelez, iskolát látogat, fiatalok, leginkább iskolások között fényképezteti magát, hirdet.

Nem véletlen tehát, hogy a CSH most sem közölte az Állami Számvevőszék a lap tulajdonosát és kiadóját érintő tavaly nyári elmarasztalását, vagy, hogy nem reagáltak a lap több tízmilliós önkormányzati támogatását és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra sem. Nem véletlen, hogy nem jutott hely a közvéleményt hónapok óta foglalkoztató kérdésekre: csökken a kerületi lakosság száma, romlanak a megélhetési viszonyok, nőnek a kerület közlekedési, környezetvédelmi gondjai, csökken a Kis-Duna-parti zöldövezet.

Hallgatott a szerkesztőség az év elején folytatott közvélemény-kutatásról. Hónapok óta nem közölték a Csepeli Munkásotthon egyetlen programját sem. Vajon miért? Talán Németh Szilárd letiltotta, mint ahogy állítólag az intézmény állami támogatását is?

Véleményünk a cikkekről:

1) Megnyílt a Rákóczi Kert – A Családok Parkja

A ~ 550 milliós beruházás átadásán csak úgy hemzsegtek a potentátok, többségében kormány és Fidesz oldalról: 1 főpolgármester, 1 államtitkár, 1 helyettes államtitkár, 1 főpolgármester-helyettes, 1 polgármester, 2 fideszes önkormányzati képviselő, 1 országos civil szervezeti vezető. Közülük a legnagyobbak még beszédet is mondhattak. A két és féloldalas tájékoztatóban rajtuk kívül szót kapott egy Csepelen lakó Fidesz-listás képviselő Németh Szilárd, aki valószínűleg rendkívül fontos feladata miatt csak Facebook-oldalán gratulálhatott a nagyérdeműnek, illetve két helyi, önkormányzati fideszes képviselő is. Nagy volt tehát a tülekedés, hiába, két választás előtt áll az ország.

Érdekessége a cikknek, hogy a csepel.hu április 17-én már írt a megnyitóról, azzal a különbséggel, hogy bővebben idézett, főleg, kampányszövegeket, a legfőbb vezetőktől, illetve, a képeken bemutatta a megnyitóra kivezényelt gyerekek nagyobb csoportját is, amit a CSH valamiért nem mert közölni. Az államtitkár asszony és a polgármester gyerekekkel történt szalagátvágási képe „megúszta”, valószínűleg kötelező feladat volt a kép közlése.

Örülve a fejlesztésnek, két megjegyzésünk azért van: kár, hogy a több százmilliós beruházás nem közbeszerzési eljárás eredményeképpen valósult meg, valamint, hogy a kivitelezés során nem sikerült a korábban is meglévő parkolási gondokat enyhíteni.  

2) Zajlanak az útépítések a kerületben

   Gerincút, hidak, csökkenő levegőszennyezés

Az évek óta leírt ígéretek ismétlésén túl, most sem maradhatott ki a cikkekből Németh Szilárd, valamint „a nevével fémjelzett Weiss Manfréd Terv”. Kérdéseink: látta már valaki ezt a tervet, mikor tárgyalta és hagyta jóvá az önkormányzat képviselő-testülete? Lehet, hogy 2024-ig titkosították?

3) Hamarosan új környezet fogadja a strandolókat

Az új környezetre 400 milliót kapott a Csepel Városgazda Zrt., s ráadásul a vezérigazgató prémiumfeladatai közé is bekerült a beruházás befejezése. Akkor biztosan kész lesz. Már csak az a kérdés mennyi lesz a strand idei vesztesége, az mennyivel fogja növelni a gazdasági társaság egyébként is jelentős, folyamatosan növekvő veszteségeit?  

4) Bírálják a fejlesztéseket

TK, a polgármester  házi újságírója ismét az ellenzéket szapulja, anélkül, hogy a lap valódi lehetőséget adna véleményük kifejtésére, a válaszadásra. Csak a Csepeli Munkásotthonnal kapcsolatos megjegyzésre reflektálunk. Úgy tűnik TK és az önkormányzat vezetése szinte már betegesen aggódnak a Csepeli Munkásotthonért. A baj csak az, hogy a csepeli emberek tudják: az önkormányzat vezetése évek óta mindent megtesz a nagy múltú intézmény ellehetetlenítéséért, tönkretételéért. Ha már egy lex Munkásotthon törvénnyel megszerezték az alapítói jogokat, nem kellene már abbahagyni ezt a kultúraellenes politikát? Nem kellene már a másik mindenáron való legyőzése helyett az együttműködésre, a jövőre, a kultúrára koncentrálni?

5) „Szabadságharcot vívunk most is”

    Dobrev Klára a könnyeit is bevetette Orbán ellen
    LMP: Európa zöld lesz – vagy nem lesz 
    MSZP: háló helyett halat kell adni az embereknek

A „szabadságharc” bevetése hazánk eddigi valós szabadságharcainak, azok vezetőinek, hőseinek és áldozatainak leértékelése. Korábbi szabadságharcaink fegyveres harcot, jelentettek, amelyeket a nép vívott az országot leigázó hatalom ellen, függetlensége visszaszerzéséért. Most se harc, se háború, a kormány által irányított kampányharc Orbán hatalmának megszilárdításáért, az ő és barátai által megszerzett milliárdok megtartásért, illetve növeléséért folyik, hazug jelszavakkal, sok milliárd közpénz felhasználásával, 78 %-os médiafölénnyel.

https://magyarnarancs.hu/belpol/hiaba-emleget-a-kormany-balliberalis-mediatulsulyt-egy-friss-kutatas-szerint-78-szazalekos-a-fidesz-mediafolenye-119241  

Az országban meg béke van, állítólag a fejlődés megállíthatatlan, sőt, Orbánék szerint, Európa legerősebb állama leszünk, 2030-ra még Ausztriát is utolérjük. Eközben, a kormányfő által évek óta folytatott „szabadságharc” eredményeként, hazánk lassan Európa perifériája szorul,  Orbán és családja, az EU ezermilliárdjainak jó részét elcsalva, Európa leggazdagabbjai közé fog tartozni, tetejébe még ismét Moszkva csatlósai lehetünk. Közben az egészségügy romokban, az OECD szerint meg „3 millió magyar havonta 125 ezer forintból él”.

https://www.hrportal.hu/hr/3-millio-magyar-havonta-125-ezer-forintbol-el-20190425.html       

A lap Európai parlamenti választás 2019 c. rovata tartja magát a politikai feladathoz: magyarázza az ellenzéki pártok választási programjainak általa önkényesen kiemelt részeit, ahelyett, hogy az olvasóra bízná a döntést. Nehogy már így legyen, halljuk a választ. Akkor elveszne a kétharmad, s mi lesz azokkal, akik az elmúlt kilenc év alatt Orbán jóvoltából lettek milliárdosok, milliomosok? Vagy azokkal, akik a hatalmat elvtelenül kiszolgálva, közel 400 ezer forintos képviselői fizetésért évek alatt meg sem szólalnak az önkormányzati testületi üléseken, csak a gombokat nyomogatják?

Az írás egyik, zölddel kiemelt mondata, „A migráció elutasítása és a keresztény kultúra védelme ügyében nem kötünk kompromisszumot.”, viszont felvet néhány kérdést. Hol vannak hazánkban migránsok? Ki engedte be őket? Miért engedett be az elmúlt évek alatt a kormány, nem egyszer titokban, több tízezer bevándorlót az országba? Ki fizeti vissza a tőlük beszedett milliárdokat? A kormány keresztény kultúra felfogásába miért fér bele az emberi jogok sárba tiprása, a jogállam felszámolása, a demokratikus intézményrendszer felszámolása, a társadalom kettészakítása? Miért kell negyedév alatt 15 milliárdot költeni a „keresztény kultúra védelmét” szolgáló, hazug kampányra? Nem lehetett volna ezt az összeget is pl. a magyarországi egészségügyre fordítani?

További kimaradt események:

Április:

11.

114 éve született József Attila. Kossuth-díjas, Baumgarten- és Magyar Örökség díjas költő.

15.

Kigyulladt a 850 éves, világhírű párizsi Notre-Dame székesegyház tetőszerkezete, csúcsa bedőlt, tetőszerkezete beomlott.

17.

Határozatképtelen volt a Csepel Holding április 17-ére összehívott közgyűlése. A megismételt közgyűlés április 29-én, 8.00 órára hívták össze.

22.

Hat helyszínen tartotta hagyományos húsvéti csokitojás-gyűjtő akcióját az MSZP Csepeli Szervezete.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5414792662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása