CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csapdák között a csepeliekért

2019. május 07. 05:07 - csú

takacs_monika_csepeli_polgarmester-jelolt-2019-04-09.PNG

Takács Mónika beszámolója a csepeli képviselő-testület legutóbbi (április 25-i) üléséről:

A csepeli sportolók köszöntésével kezdtünk. Barka Emese világbajnok (birkózás), Török Ferenc Európa-bajnok (lövészet) és az Island Rock Csepel Táncsport Egyesület táncosai kiemelkedő eredményeik miatt részesültek elismerésben. Ezúton is szívből gratulálok a sportolóknak és további sikeres felkészülést és jó eredményeket kívánok! 

28 napirendi pont szerepelt a meghívóban, melyből 7 sürgősségi előterjesztés volt. Elfogadtuk a Tűzoltóság és a Rendőrkapitányság 2018. évi beszámolóit. Támogattuk a túlszolgálat finanszírozásáról szóló megállapodást a rendőri szervekkel. Kérdésként feltettem, hogy a 2018-as költségvetés teljesítéséből az olvasható ki, hogy a rendelkezésükre álló összeg 26,7 %-át használták csak fel, miért? A kapitány úr válaszában elmondta, hogy elhárult az akadály, az

idén több lesz a túlszolgálat. A 2018-as költségvetés tárgyalásán nem alakult ki vita, hiszen alig pár nappal az ülés előtt kaptuk meg az amúgy részletesen kidolgozott, vaskos anyagot. 

Változott az SZMSZ, bővült: „..jogszabály által a Képviselő-testület hatáskörébe utalt kinevezésről, megbízásról, választásról a Képviselő-testület kizárólag a polgármester előterjesztése alapján dönt. Az előterjesztéshez módosító indítvány nem nyújtható be.” Indoklás: „a Polgármesteri Hivatal irányítója a polgármester rendelkezik megfelelő pozícióval ahhoz, hogy személyi kérdésekben előkészített, alátámasztott javaslatokat tegyen.” Érdekes, ez eddig is így volt és tényleg alátámasztotta a polgármester úr az önkormányzati cégek vezetőinek kinevezéseit, igaz nem szakmai önéletrajzzal, hanem néha csak annyival, hogy régi ismerőse és kész.

Döntött a testület a csillagtelepi családi sportparkról is, amit a környéken lakók ellenállása miatt már más helyszínre terveznek. Aggódom, mert az új helyszín közvetlenül a II. Rákóczi Ferenc út mellett van, ahol megnövekedett a forgalom és szinte állandó a torlódás. A kipufogó gázok miatt a rossz levegőminőség nem ideális a sportoláshoz.

A Csepeli Városgazda-, Csepeli Városfejlesztési- és a Csepeli Városkép Kft-k beszámolói kapcsán nem értek egyet az ügyvezetők prémiumfeladatokkal való ellátásával és éves bérük még 50 %-nak kifizetésével. A polgármesteri válasz az volt, hogy nagy a verseny és a vezetők alulfizetettek. A beszámolókból inkább az tűnik ki, hogy az alkalmazottaknál nem volt lényeges béremelés.

Döntés született bírósági ülnökökről, lakhatás biztosításáról, ingatlan értékesítés pályázatáról, sportcélú támogatásokról, szervezett úszásoktatásról, élménytáborról, támogatások nyújtásáról. Az utóbbinál négy szervezet szerepelt az előterjesztésben, ebből három csepeli, a negyedik nem kerületi a Bálványosi Szabadegyetem támogatását célozta. A három kerületi szervezetnek összesen 1.100.000,- Ft, Bálványosra 1.500.000,- Ft ment. különszavazást kértünk, mert csak a csepeli szervezeteket szerettük volna támogatni, de nem kaptunk rá lehetőséget, Fideszes képviselőtársaink nem támogatták kérésünket. Szomorú, mert már bevett gyakorlat, hogy több témát egybegyúrnak, amiben van támogatható és van olyan, ami nem. Ez semmi másra nem jó, mint politikai ügyek kreálására.

A gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló beszámolóban a demográfiai adatok számomra nagy eltérést mutattak a 2017-es beszámolóhoz viszonyítva, ahol a 18 év alatti csepeli lakosok számát még 12.356 főben határozták meg, 2018. december 31-én pedig 34.778 fő szerepelt a beszámolóban. Magyarázatot kértem és várom a pontos adatokat. Sajnos a nyári napközis tábor a birkózó akadémia miatt, a Kis Duna-part helyett, ismét iskolákban lesz. 2019. július 1-től augusztus 16-ig, az Arany János Általános Iskolában és a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. Elnézést, ha valamit kihagytam, a részletek a Csepel.hu oldalon a meghívóból és majd a jegyzőkönyvből elolvashatóak.

Tisztelettel:

TMI

Forrás: Takács Mónika közéleti Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4414811812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása