CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megfulladunk tőle, de a mienk!

2019. május 16. 02:43 - csú

fidesz-narancs_szajtomesre_9.PNGUgye emlékszünk még arra a mérhetetlen önbizalmat tükröző szlogenre, hogy „Csak a Fidesz”? Nem is volt olyan rég.

Ehhez képest, hogyan is hangzik, hogyan néz ki a kormánypárt plakátszövege az európai parlamenti választási kampányban? „Támogassuk Orbán Viktor programját, állítsuk meg a bevándorlást!”

Kiemelt méretű, narancs színű betűt az a szövegrész kapott, hogy „Orbán Viktor programját”. Alul szerényen a Fidesz és a KDNP pártlógója. Az ilyesmi soha nem véletlen. Időközben a Fidesz tagsági jogait felfüggesztették az Európai Néppártban, abban a politikai családban, amely maga a megtestesült tekintélytisztelet, a mértéktartó, polgári konzervatív attitűd. A

Néppárthoz tartozásra lehet büszkének lenni.

Egy felfüggesztett pártnak viszont semmi oka a büszkeségre, és a Fidesz szóhoz, igen, ma már óhatatlanul kapcsolódik az is, hogy ez az a párt, amelyet Európában felfüggesztettek, és még nem döntöttek arról, hogy kizárják-e. Ezzel a pártnévvel nem igazán érdemes most kampányolni. Marad a vezér. Jelöltlistája ugyan a pártnak van, programja azonban Orbán Viktornak. A párt és a hívek dolga, hogy támogassák a főnök programját. Minden korábbinál jobban előtérbe került a személy, és szépen formálódik az ő kultusza.

Déjá vu, láttunk már ilyet, számos változatban. Ma megállítjuk a migrációt, holnap véget vetünk a globalizációnak, holnapután beérik a magyar narancs. Nincs új a nap alatt.

Kárpáti János (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4514785002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása