CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lett az iszapkárosultaknak gyűjtött csepeli adományokkal?

2019. május 19. 05:32 - csú

kolontar_vorosiszap.jpg"Azóta többször, több helyen is érdeklődtem a támogatásra összejött pénz sorsáról, de a fideszesek durván elutasítottak. Nem voltak hajlandók elszámolni azzal, hová is tették az iszapkárosultak számára általunk adományozott pénzt"

Útitársak. Két hetes körutazás élményével a hátam mögött rendezgetem benyomásaimat. Tájak, emberek, alkotások sorjáznak. A legtöbbjük kellemes. Akad azonban olyan is, amire nincs magyarázat. A hosszú buszutazás alatt az ember ismerkedik, és beszédbe elegyedik az útitársaival. Mindig előjönnek élmények események, amik összekötik a távolaikat is.

Alkalmi beszélgetőpartnerem kolontári lakos. Természetesen hamarosan rátért élete legnagyobb traumájára, a 2010-es iszapömlés tragédiájára. Arról beszélt nagy elkeseredettséggel, hogy ennek az emberi életeket követelő csapásnak a túlélésében mennyire magára hagyta őket az ország. 

Kétségek közepette ugyan, de vitatkoztam vele! Mondtam, hogy Csepelen is volt szolidaritási koncert az

Egressy Béni Iskolában, ahol teltházas rendezvényen jelentek meg az akkori éppen a váltás utáni kerületi emberek. Politikusok, tanárok, igazgatók, és más érdeklődők.

Segíteni akartunk, azoknak a honfitársainknak, akik az iszapömlés következtében szenvedtek. Magam is feleségem társaságában egy nagyobb összeget ajánlottunk kolontári honfitársaink megsegítésére. Biztos voltam benne, hogy a többi jelenlévő sem tett másként. Az ott és akkor összegyűlt jelentős pénzt Németh Szilárd frissen megválasztott polgármester - teátrális jelenetek közepette - át is adta a jelenlévő kolontári társának.

Azóta többször, több helyen is érdeklődtem a támogatásra összejött pénz sorsáról, de a fideszesek durván elutasítottak. Nem voltak hajlandók elszámolni azzal, hová is tették az iszapkárosultak számára általunk adományozott pénzt.

Egy fillért se kaptunk! - Mondta felháborodottan az útitársam. Nem lehet tudni, hová talicskázták el a szolidaritásból összeadott pénzeket. Teljesen magunkra hagytak a bajban.

Úgy látszik, ebben az országban mindenkit becsapnak, átvernek, és politikai célok érdekében kihasználnak. Kihasználják a bajba jutott emberek szerencsétlenségét, és a segíteni akarók adakozási vágyát is. Ide jutottunk! Útitársak vagyunk Magyarország embertelenséggel megrakott világában. Balekok a nagyurakká vált fideszesek talicskájában.

Horváth Gyula

Forrás: A szerző Facebook oldala

Fotó: 444.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9214809698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása