CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Késő estig kiderül, hogy kiket küldünk az Európai Parlamentbe

2019. május 26. 11:49 - csú

eu-s_szavazas-2019-05-26.jpgItt vannak az EP-választás részletes részvételi adatai

Folyamatosan frissülő interaktív térképünkön egész nap nyomon követheti az EP választás leglényegesebb számadatait. ( 11 órára már a szavazók 17,16 százaléka, tehát több mint 1 millió 351 ezer ember adta le voksát. Öt évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban még csak 11,53 százalékos volt a részvétel.

Budapesten 11 óráig a szavazásra jogosultak 18,66 százaléka adta le szavazatát

Negyedik alkalommal tartanak ma európai parlamenti választásokat Magyarországon, ebből az alkalomból a Mérce oldalán percről-percre közvetítésben követhetik az olvasók a nap történéseit, napközben pedig a részvételi adatok alapján folyamatosan elemzést fognak adni a várható eredményekről. Tudósítóik ott lesznek a politikusok szavazásnál és az eredményvárókon is.

Ezenkívül

este nemcsak szöveges, hanem élő videós műsorral is várnak mindenkit.

A vasárnap nem csupán a magyarországi szavazás napja lesz, hanem a csütörtökön kezdődött EP-választási folyamat negyedik napja is, amikor Magyarország mellett további húsz országban voksolhatnak az állampolgárok, természetesen a külföld történéseiről is beszámolnak tudósításaikban.

A Taktikaiszavazás.hu által a Mércére részére készített 9 órás adatokból kiinduló szavazóköri elemzés szerint brutálisan mozgósít a Fidesz.  Sanyó Ádám a portál adatelemzője így értékelte a kutatását:

„A reggel 9-es részvételi adatok tanulsága szerint a vidéki szavazók jóval aktívabbak, mint 5 évvel ezelőtt. A 10000 fő feletti városok részvétele pont az országos átlagot hozza, akárcsak a 10000 fő alatti települések is. Ez 5 éve egyáltalán nem így volt (ott a városi szavazók elmentek szavazni, míg vidéken kevésbé). 

sdsa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3814862426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása