CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Márky-Zay Péter: Őrizzük meg az ellenzék egységét

2019. június 05. 02:34 - csú

marki_zay_peter_hodmezovasarhely.jpgTöbbekhez hasonlóan én is tartok attól, hogy a vasárnapi EP-választási eredmények után a számos városban már létrejött megállapodásokat a most jól szereplő pártok felrúgják, és egyébként logikusan maguknak követelik a polgármester-jelöltséget vagy az eddiginél több képviselői helyet. Éppen ezért hívtam fel hétfőn a figyelmet arra, hogy az eredmények nem egyes pártok országos megerősödését, hanem egy-egy jelölt kiválóságát és a taktikai szavazók igen nagy számát mutatják – amivel nem szeretném kisebbíteni a sikeres pártok örömét vagy akár a most rosszabbul szereplők jogos önkritikáját.

Rendkívül megnyugtatóak éppen ezért

Gyurcsány Ferenc  nyilatkozatai, amikben a már létrejött megegyezések megerősítésére és nem felrúgására buzdít, ezt a tanácsot kérem minden város, település fontolja meg bölcsen – ha a Fideszen és a szavazók megosztására általuk szponzorált Mi Hazánkon és kisebb kamupártokon, álcivil szervezeteken kívül több ismert ellenzéki jelölt is lesz, az a Fidesz hatalmon maradását eredményezheti még ott is, ahol az ellenzék többségben van.

Ezért fontos, hogy ŐSSZEL NE PÁRTSZEMPONTOK ÉRVÉNYESÜLJENEK, hanem a tisztességes hazafiak összefogása, minden településen és minden képviselői körzetben a legalkalmasabb, győzelemre leginkább esélyes (gyakran pártonkívüli) jelöltet indítsa közösen a helyi ellenzék. Ez az igazi tanulsága a vasárnapi választásnak – ahogy most a legkevésbé elutasított ellenzéki lista és a legnépszerűbb ellenzéki listavezető erősödött meg, úgy ősszel is az fog – ha mindannyian támogatjuk ezeket a legalkalmasabb jelölteket. A pártoskodással mindannyian veszítünk, az összefogással viszont együtt fogunk győzni és elkezdhetjük végre felépíteni az Orbán utáni európai jogállamot, egy tisztességes Magyarországot!

Köszönöm ehhez Gyurcsány Ferenc, valamint a Momentum, és a most talán csalódott, de az összefogáshoz továbbra is ugyanúgy szükséges többi ellenzéki párt szimpatizánsainak támogatását!

Forrás: Új Népszabadság

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9014873840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása