CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fuldokló kerületvezetők a romokban álló Csepeli strand körül

2019. június 14. 05:55 - csú

csepeli_strand_2019-06-01-_felturva_levonult_a_kivitelezo.PNGCsepelen a strandolni vágyókat nem érdeklik a már megszokott, egyoldalú magyarázkodások, elhallgatások. Működik a százmilliókért bérelt és működtetett strand vagy sem – ez a kérdés. Pláne ilyen időszakban, amikor, a hőség miatt, aki csak teheti a strandot keresné fel. A Csepeli strand azonban a kánikulában zárva...

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) június 13-án megjelent 13. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

A Csepeli Hírmondónál egy hét alatt semmi nem változott. A fő célok ( az ellenzék lejáratása, a fejlesztések, a nyugdíjasok és a gyereket, továbbá a sport, minden változatban) maradtak, viszont előtérbe került az önkormányzati választási kampány. Még Orbán Viktort és Németh Szilárd főételreceptjeit is kihagyták.

Ugyanakkor most sincs szó a csepeli HÉV-ről, az újabb hírekről, miszerint lehet, hogy mégis  villamos lesz belőle, sőt tovább csúszik a fejlesztése vagy a Gubacsi híd felújításáról. A CSH most sem közölte

az Állami Számvevőszék, a Fővárosi Választási Bizottság a lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásait, nem reagált a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Nem jutott hely a közvéleményt hónapok óta foglalkoztató kérdésekre sem: csökken a kerületi lakosság száma, romlanak a megélhetési viszonyok, nőnek a kerület közlekedési, környezetvédelmi gondjai, csökken a Kis-Duna-parti zöldövezet.

Véleményünk a cikkekről:

1) Strandfelújítás: elúszott a vállalkozó

Folytatódik a mellébeszélés. TK, a lap fontosabb cikkeit írogató, ismeretlen szerzője, most is, ahogy szokta, az önkormányzat vezetőinek szempontjából tálalja az immár botrányos témát. Elhallgatja, hogy a teljes ellenzék rendkívüli képviselő-testületi ülést kezdeményezett a csepeli strand felújítása miatt kitört botrány tisztázása érdekében. Nem írt arról sem, hogy a felújítást végző szervezet vezetője nyílt levelet tett közzé, amelyben cáfolja a polgármester Facebook oldalán megjelenteket, miszerint cége „érthetetlen módon levonult a strand területéről.” Állítása szerint, „a biztonsági szolgálat emberei, a polgármesterre hivatkozva, nem engedték be” munkatársait a munkaterületre.

Lényeges kérdés az is, hogy a strandot működtető Csepeli Városgazda Zrt. évről évre nagyobb veszteséggel zárja az évet, amelyben nagy része lehet a nem éppen nyereséges Csepeli strandnak. Ez a skandalum, ami a strand körül folyik, biztosan növeli az önkormányzati gazdasági társaság veszteségeit, arról nem is beszélve, hogy évekig elhúzódó pereskedés lehet a vége. Biztos, hogy a kivitelező a hibás? Ha igen, akkor is felmerül az önkormányzat felelőssége, leginkább a kivitelező kiválasztása, a megkötött szerződés és a munkafolyamatok ellenőrzése kapcsán. Ha azonban az önkormányzat vagy a beruházásért felelős gazdasági társaság követett el hibát, akkor a baj sokkal nagyobb.

Nem hisszük, hogy a csepeli strandolni vágyókat érdeklik a már megszokott egyoldalú magyarázkodások, elhallgatások. Működik a százmilliókért bérelt és működtetett strand vagy sem – ez a kérdés. Pláne ilyen időszakban, amikor, a hőség miatt, aki csak teheti a strandot keresi fel. Ráadásul az előző számban leírt polgármesteri kijelentés, miszerint „megépítjük mi magunk”, felveti a megkerülhetetlen kérdést: fiúk, akkor miért adtátok ki a beruházást egy vállalkozónak? Tetejébe, ha  még olcsóbb is lett volna. Ennyi pénze van a kerületnek? Vagy a Csepeli Városgazda erre már nem volt alkalmas? Várjuk, a csepeliekkel együtt, a kérdésekre a választ.

2) Osztozkodás: most még a főpolgármester-jelöltségért megy a harc

    A DK csepeli elnökét is elítélték

    Takács Krisztián: nem a mi hibánk a kiesés

Egyre inkább kiderül, kontraproduktív hatást váltott ki a Csepeli Hírmondó fokozatos fideszes pártlappá silányítása. Az ilyen, a mostani számban is olvasható, egyoldalú, az ellenzéket „értékelő”, hazugságokat tartalmazó, lejárató cikkek miatt már nem csak a bíróság, több választási bizottság vagy az Állami Számvevőszék ítélte el az önkormányzati lapnak nevezett Csepeli Hírmondót, a  kiadót és a tulajdonost. A laptól és tulajdonosaitól való elfordulást jelzik a legutóbbi választási eredmények is. Németh Szilárd 2014 után 2018-ban is elvesztette a parlamenti képviselői választást, most meg, az EP-választáskor, a választók több mint 58 százaléka a Fidesz ellen szavazott.

Most már nem is kérdezzük meg, hogy a fenti tényeket miért nem írta/írja meg a CSH, vagy miért hallgatta/hallgatja el, hogy Németh Szilárdot is elítélték. Tudjuk, ez a feladatuk. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a fideszeseknek, fönt és lent, egyaránt létkérdés a hatalom megtartása. Ennek egyik legfontosabb eszköze a Csepeli Hírmondó.

Hazudni azonban még sem kellene. Például most, a Csepel SC ügyében. Németh Szilárd, hatalomra kerülésekor, 2010-ben, offshorozásra hivatkozva állította le a működésre vonatkozó, számlával igazolt támogatási rendszert, nem pedig Takács Krisztián „korrupciós bűncselekménye” miatt. Az sem került bele a cikkbe, hogy pl. a 2014-es választások előtt  megállapodtak az SC alapítványi vezetőivel a sporttelep fejlesztésének kérdéseiről, amit azóta sem tartottak be. Helyette tudatosan kiszervezik, sportlétesítmények másutt való megépítésével, a klubok átcsábításával vagy létrehozásával a működő sportágakat az alapítvány Béke téri telepéről. Idézzük most Takács Krisztiánt:

„...a tulajdonostársaimmal előzetesen megbeszélve egy forintért fölajánlottuk a klubot. Akkor azt a választ kaptuk, és ez testületi ülési jegyzőkönyvben is van, hogy ezt úgyis elveszik, és mindenkit innen el fognak zavarni...” http://21ora.hu/2019/06/07/a-csepeli-foci-nem-ezt-erdemelne/    

Ez a cél mozgatja, szerintünk is, Németh Szilárdot és Borbély Lénárdot. Ezért vezették be és hagyták jóvá többször is a területre vonatkozó változtatási tilalmat. Ezért támadják, most éppen a CSH-ban, Takács Krisztiánt is, aki 2010 előtt még tüntetést is szervezett(!) a sporttelep fennmaradása érdekében?  Lehet, hogy valójában fel akarják számolni a sporttelepet, a 107 éves Csepel SC-t? Vajon mit terveznek, mire készülnek?

További kimaradt események:

Június:

7.

Nagy sikerrel rendezték meg szokásos félévi gálaműsorukat a Csepeli Munkásotthonban működő táncegyüttesek.

11.

A Magyar Írószövetség tagja, Reintsch Piroska volt a vendége a Csepeli Munkásotthon Tamási Lajos Irodalmi Klubjának.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr914893274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása