CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nicsak! Ki bukkant fel Csepelen a strand-botrányban? Mi a szerepe?

2019. június 17. 05:55 - csú

csepeli_strand-2019-majus_22_2.PNGHova vezetnek a nyomok?

Milliókat keresett a Csepeli Városgazda vezérigazgatójaként, négy éve azonban kirúgták. A június 13-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen viszont a polgármester megbízottjaként mutatták be. Hogy kiről van szó? Werner Péterről, a Csepeli Városgazda Zrt. korábbi vezérigazgatójáról.

Arról a Wernerről, akit a 2010-es alakuló képviselő-testületi ülésen nevezett ki, Németh Szilárd javaslatára a fideszes többségű képviselő-testület a Csepeli Városgazda, akkori nevén a CSEVAK Zrt, vezérigazgatójává. Arról, akiről 2013-ban a magyarnarancs.hu újságírója derítette ki, hogy a feleségének cégétől rendelt az önkormányzati vezetés reprezentációs céljaira, nagy tételben palackozott bort. Wernerről, aki 2012. október 8-án a képviselő-testületi ülésen tagadta, hogy valaha is köze volt ahhoz a céghez, amellyel az általa vezetett társaság nevében, szerződést kötött. Pedig, a dokumentumok szerint, egyik alapítója és résztulajdonosa volt az adott cégnek, amelyben egy ideig a

felesége is résztulajdonosként vett részt. Arról, a vezérigazgatóról van szó, akit később, kineveztek a XVIII. kerület és a Főváros egyik gazdasági társasága felügyelőbizottsági tagjainak sorába is. https://magyarnarancs.hu/belpol/csaladcentrikus-megoldasok-85180

Akkoriban akkora volt iránta Németh Szilárd bizalma, hogy a 2014-es választások előtt lejáró szerződését, 2019. szeptember 30-ig, meghosszabbították. Sőt! Tíz nappal később jóváhagyták 2013. és 2014. évi fizetései 100 %-ának megfelelő prémiuma azonnali kifizetését. Így, két nappal a választások előtt, több mint 12 millió forintot vehetett fel.

Borbély hatalomra kerülését követően azonban valami történt. Lehet, hogy az egyik beruházást végző cég, a HUNÉP ellen indított perének előre látható elvesztése és az ebből adódó legalább 100 milliós veszteség is közrejátszott ebben? Nem tudom. Mindenesetre a polgármester 2014. decemberi képviselő-testületi ülésen először jóváhagyatta(!) negyedévi 100 százalékos prémiumának kifizetését, majd nem sokkal később kirúgatta. Természetesen nem hagyták az út szélén, rövidesen Budapesti Városigazgatóság Holding igazgatósági tagja lett. 

Újbóli feltűnése a csepeli önkormányzat körül, számomra megdöbbentő. Ráadásul az ellenzék által kezdeményezett minapi testületi ülésen azt is elárulták: a polgármester személyes megbízottjaként végig ő irányította, ellenőrizte a csepeli strand felújításával, ellenőrzésével kapcsolatos munkákat. A  cég kiválasztásától kezdve, kirúgásáig, pontosabban biztonsági szakemberekkel való eltávolításáig. Az a polgármester bízta meg, aki négy éve kirúgta! Mi lehet a háttérben? Lehet, hogy ismét gyengébbnek bizonyult Németh Szilárddal szemben? Ami biztos:  az önkormányzat vezetése hetek óta ismét magyarázkodhat.

A csepeli strand körüli botrányért nem az önkormányzat a felelős – mondogatják is az önkormányzati vezetők. Korábban Borbély azt nyilatkozta, hogy a „cég váratlanul levonult a strand területéről”. A legutóbbi CSH-ban már azt írták ugyanerről a cégről, hogy „valószínűleg túlvállalhatta magát”. Ha viszont a felújítást mindvégig kézben, Werner úr kezében tartották, akkor miért jutottak el idáig? Nem mondhatják ki, hogy Werner úrnak is lehet valami köze a botrányhoz? Nem is fogják, mert akkor jöhet a kérdés: ki hozta vissza Wernert. Lehet, hogy megnyugtatta a vezetést az is, hogy bár többe fog kerülni, ha késnek is, de be tudják fejezni a strand  felújítását? Kérdezzük: a választások előtt semmi se drága?

Sokba került és kerülhet még a csepelieknek Werner csepeli munkálkodása. Kiváltképp ha a kirúgott vállalkozó perel és nyer. Ha az önkormányzat nyer, a csepeliek akkor sem nyertek/nyernek az ügyön. Mi meg csak nézünk, mint a moziban, pedig tudjuk: a fejétől bűzlik a hal. A strand viszont változatlanul lezárt építési terület. A legnagyobb hőségben. Meddig bírjuk?

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3514897236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása