CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli strand-botrány: derült égből villámcsapás a visszavágó nyílt levél

2019. június 18. 05:52 - csú

csepeli_strand_2019-06-01-_felturva_levonult_a_kivitelezo.PNGFürdőzők képei helyett csatajelenet a csepeli strandról 2019. júniusában: a lánctalpasok támadása megtorpant

Nyílt levélben vágott vissza Borbély Lénárd csepeli polgármesternek az a vállalkozó, akit a Csepeli Strand felújításával bíztak meg, nemrég viszont  az építkezés cserbenhagyásával vádoltak meg. Erről és a szélesedő botrány hátteréről ír a 21ora.hu kerületi hírportál.

Ha igaz, amit a vállalkozó a levelében ír, akkor  hazudott Borbély Lénárd a csepelieknek a strandfürdő felújításának csúszásáról, a késlekedő szezonkezdet okairól. A levonulással vádolt vállalkozó a polgármester Facebook-oldalára posztolt nyílt levélben tételesen felsorolja, hogy szerinte miben nem mondott igazat Borbély Lénárd a csepelieknek.

A 21óra elsőként április közepén, aztán május végén írta meg, hogy

idén nyáron csak az izzadtságban lehet majd úszni a Hollandi úton, mivel az önkormányzat jó érzékkel a strandszezon előtt állt neki egy újabb felújításnak, ami ráadásul jókora csúszásban van.

Még ehhez képest is derült égből  villámcsapásként jött Borbély bejelentése június első napján, hogy azért úszott el teljesen a strand felújítása, mert a fejlesztést végző cég “érthetetlen módon” levonult a területről. “Eddig is folyamatos csúszásban dolgoztak, most azonban egyértelmű, hogy nem kívánják befejezni a megkezdett munkát” – tette hozzá  a fideszes városvezető a Facebook-oldalán.

Eigler Tamás, az Intech Kft. ügyvezetője szerint viszont ebből semmi sem igaz.

Levonulásról tehát szó sem volt: a 390 millió forintos átépítési és felújítási munkával megbízott cég munkatársait biztonságiakkal záratták ki a munkaterületről. Azt is állítja, hogy a tervezés és az engedélyeztetés után a cég az elmúlt időszak esős időjárása ellenére mindent megtett, hogy kivitelezéssel tartsa a határidőt.

A 24.hu cikke szerint az Intech Kft. az önkormányzat által kiírt közbeszerzésen nyerte el a megbízást, amely többek között bontásokra és a termálvizes strandtéli öltözőépületének megépítésére szólt. Az eredeti szerződésben május 31. volt a teljesítés határideje, de ezt néhány nappal a szakítás előtt módosították, és szeptemberre tolták el.

Forrás: 21ora.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr614886518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ivanka121 2019.06.20. 15:41:46

A strand felújítás botrányos ügyéről, az eddigiekben nyilvánosságra került információk közül egy nagyon fontos hiányzik, ezt most pótlom: A felújítás 3. szakaszára kiírt 348 millió Ft.-os közbeszerzési pályázat nyertese, az Intech Kft., amely elkezdte és abbahagyta a felújítást, egy két fős vállalkozás, amelynek a fő tevékenysége a villanyszerelés. Ezt az információt az Opten informatikai Kft cégelemzése tartalmazza, amelyet itt a kommentben nem tudok csatolni, ezért azt üzenetben elküldtem a szerkesztőségnek.
süti beállítások módosítása