CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Fogságba ejtve

2019. június 21. 05:25 - csú

horvath_gyuszi_egyenes_beszed-777_11.pngÉpülnek a méreg drága luxusjátszóterek Csepelen. A legutóbbi, amit a Rákóczi kert helyén létesítettek, Borbély Lénárd elmondása szerint, 500 millió forintba került. Ilyenből van Csepelen kettő, vagy három. A létesítményeknek azonban nem csak bekerülési költségük van, hanem fenntartási költségük is jelentős. Ezek, az évek múlásával egyre magasabb összegeket követelnek.

Nem kívánok érzelgősnek mutatkozni, csak a tények miatt említem, hogy az ilyen játszóterek egyikéből sok szerény, de komfortos lakóház építhető, vagy vásárolható. A főváros egyik legszegényebb kerületének képviselője, - ahol a lakosság jelentős része komfort nélküli hajlékban él,  csoda, ha ezzel a mértéktelen játszótérépítéssel szemben ellenszenvvel él? 

Természetes lenne, ha a képviselő ezt a véleményt egy képviselő, a testületi ülésen fejtené ki, és nem a blogjában. Csepelen azonban 2010 után a fideszes polgármesterek „fogságba ejtették” a képviselőket. ( A fogságba ejtés akkor valósul meg, amikor egy személy, vagy testület olyan személyeskedő, ellenséges, megalázó felszólalást, rendezvényt tart, ahonnan a címzettnek nincs lehetősége elvonulni.) Ilyen volt az, amikor

Németh Szilárd 2010-es hatalomba lépésekor, az udvarra zavartatta, ott őriztette, majd kikutattatta a CSEVAK dolgozóinak gépeit, személyes eszközeit. Ez történt 2014-ben, amikor szintén ő az új testület megalakulásakor mondott beszédében gyalázta, lekommunistázta az eskütételre, és mandátum átvételre felsorakozott ellenzéki képviselőket. 

Ma, az ellenzéki kérdésre, felvetésre, javaslatra nem kap érdemi választ a képviselő az előterjesztőtől. Személyeskedést, lejáratást, sőt (mint esetemben) az erdélyi nyaralásaimnak „polgármesteri nyomozási eredményeit” ecsetelő oda nem tartozó ömlengést viszont bőséggel. Ha nem megy el az ellenzéki képviselő, vagy otthagyja az ülést, mert gyalázzák; megbüntetik!

Ez az oka annak, hogy az ellenzéki képviselők huszonötször is meggondolják már, hogy hozzászóljanak-e a testületi ülésen! Pedig, ha figyeltek volna rájuk, nem fogadta volna el a többség a  többmilliárdos „elkönyvelést” sem! Ha az érvre, és nem az ellenségkeresésre koncentrálnak, átfogóbb és körültekintőbb javaslatok, és döntések születhettek volna! Ez a fidesznél elképzelhetetlen! 

A mostani építési és „fejlesztési bumm” sem ilyen esztelenül történne! Ez az irracionális fejlesztési hullám sem kollektív akarat eredménye. Németh Szilárd pártbefolyása, és állami beosztása, valamint a fideszes tekintélyelvű rendszer következménye az átmeneti csepeli pénzbőség. Pofára” mérik a pénzt oda, ahol az ő „kutyáik kölkei” uralkodik. A 2018-as költségvetés záró főösszege Csepelen 36 milliárd forint volt. (Kispestté, Erzsébeté, - amelyek a csepeli lakosságfogyás miatt már sajnos azonos nagyságrendűek lettek – alig a fele) Ebből hogyan lehet finanszírozni - a focipályákat, jégpályákat, sportcsarnokokat, játszótereket, szurkolói arénákat, strandot, (csókos) kocsmát - amik egy fillér bevételt sem hoznak az önkormányzatnak? Sehogy sem! 

Mi lesz, ha visszaáll a jog hatalma? Amikor nem a kebelbarát, hanem az egységes elosztási elvek fognak uralkodni? Miből fogja fenntartani az akkori önkormányzat ezeket a túlméretezett alkotásokat?
Nem lesz rá keret! (Láttuk a szombathelyi stadion fenntartási költsége elöli menekülést.) Csepelen, és az ország más területén megtalálhatók lesznek majd az elhanyagolt, az enyészet által uralt alkotások (amilyen az akasztói stadion), és megtalálhatók lesznek az ez idő alatt megsokasodott nyomornegyedek (mint Háros egy része) is. Mindkettőt ugyanaz a népet fogságba ejtő, a realitásoktól elrugaszkodott hatalom okozta.

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6614870800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása