CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lelombozó felvirágoztatás! Ma drasztikusan megvágják az útépítési keretet a csepeli városvezetők

2019. június 27. 05:59 - csú

fideszes_onkormanyzati_kepviselok_2014-2019.PNGNyomott légkör. Ma mire nyomják az igen-gombot a fideszes képviselők, a mamelukok? A hiány növelésére? A földutak útépítésére, csapadékvíz elvezetésére javasolt, eredetileg ~1 milliárd forint 73,4 %-kal való csökkentésére? A Németh Szilárd által favorizált és pénzzel jól kistafírozott Csepeli Birkózó Klub további 10 milliós támogatására?

Ma délután öt órakor ülést tart a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. A nyilvános tanácskozás meghívójában szerda délután 17 órakor 21 napirend szerepelt, szemben a decemberi testületi ülésen jóváhagyott 9 előterjesztéssel. 

Az akkor tervezett napirendek közül viszont kimaradt a Csepeli Városgazda Zrt. beszámolója a követeléskezelésről, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda alapító okiratának módosítása, az óvoda következő nevelési évének előkészítésével kapcsolatos javaslat, illetve az Intézményfelügyeleti Ágazat vezetőjének elképzelése a szolgáltatástervezési koncepcióra. Vajon miért?

Az üléssel, illetve az előterjesztésekkel összefüggő, további kérdéseink vannak, amelyekre – reméljük –, válaszokat is kapunk a testülettől, illetve az önkormányzat vezetőitől. 

További kérdéseink:

Napirend-tervezet 1. pontja: (96. sz. előterjesztés

Rendelettervezet Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2019. évi költségvetéséről szóló 2/2019. (III.06.) önkormányzati rendelet módosításáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A februárban jóváhagyott költségvetési rendeletben 26,1 milliárd kiadás mellett, 10,8 milliárd hiány került elfogadásra. Most már 15,3 milliárd hiánynál tartanak. Mi az oka a hiány ilyen mértékű növekedésének? 

2) Az előterjesztés az idei évre tervezett földutak útépítésére, csapadékvíz elvezetésére javasolt, eredetileg ~1 milliárd forintot 73,4 %-kal csökkenti. Miért? Talán nem érdekli a vezetést, hogy a csepeliek ezrei változatlanul földutak mellett élnek, s esős időszakban a kerület utcái alig járhatóak? 

3) A javaslat csökkenti hat  óvodai és egy bölcsődei udvar felújítási keretét 88,7 %-kal, illetve  a lakásépítési céltartalékot 33 %-kal. Miért? Mi lesz a beígért gyerek- és családtámogatással, ha a gyermekintézmények fejlesztését elhanyagolja az önkormányzati vezetés?

4) Mi indokolja a Csepeli Birkózó Klub további 10 milliós támogatását?

5) Még 2010 előtt a Fidesz keményen kritizálta a szocialista önkormányzatot, a nem alapfeladatok önkormányzati támogatásáért. Most, az államháztartáson kívülre tervezett kiadásokat, azaz a nem alapfeladatok támogatását ~ 53 %-kal javasolják növelni, alapvetően sportcélú beruházások további támogatása miatt. Sportra jut, az óvoda-és bölcsődeudvarok fejlesztésére nem. Miért? 

6) A 6 sz. mellékletben 10 tagóvoda udvarfelújítása szerepel, összesen ~ 600 milliós nagyságrendben, azaz átlagosan ~ 60 milliót költenek egy óvodaudvar felújítására. A listán szereplő Csodakút tagóvoda udvarára viszont 300 milliót. Miért jár ötszöröse a Csodakút óvodának? 

Napirend-tervezet 16. pontja: (107. sz. előterjesztés)

Javaslat a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda engedélyezett létszámkeretének módosítására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: a javaslatból kiolvasható, hogy csökken Csepelen a gyerekszám, emiatt az óvodai csoportok száma, tehát csökkenteni kell az óvodapedagógusok számát, egy éven belül 12,5 fővel. Mi lesz az elbocsátandó pedagógusokkal? Tájékoztatták-e a pedagógusok érdekvédelmi szervezeteit, a szülői munkaközösségeket? Ha nem, akkor miért nem?

Napirend-tervezet 20. pontja: (94. sz. előterjesztés)

Beszámoló a Képviselő-testület határozatainak végrehajtásáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink: 

1) Miért nem tudják végrehajtani a Digi-vel kapcsolatos korábbi határozatot, miért nem lehet két év alatt megkötni a gazdasági szervezettel egy szerződést? Ki ezért a felelős?  

2) Már kilenc éve ígérik, hogy felvirágoztatják a csepeli sportot. Most meg, kilenc év után ismét meghosszabbítják a Csepel SC Alapítvány Béke téri területére vonatkozó változtatási tilalmat. Mi a valós szakmai oka a fejlődés mindenáron való megakadályozásának?  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2914913826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása