CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért ideges Tarlós István?

2019. június 27. 03:12 - csú

tarlos_istvan_morcos-777_2.pngAz már általánosban úgy volt, hogy amikor az ember elkezdett fölényes mosollyal válogatottan pocskondiázó jelzőket szórni valamely vetélytársára, abból a többiek pontosan tudhatták, hogy

  1. piszok ideges,
  2. erősen be van tojva.

Tarlós István nagyon régen járt általánosba, mégis nehéz szabadulni ettől a játszótéri megfigyeléstől, amikor végigolvassuk az úgy fél nyomdai ívnyi nyílt levelét az ellenzéki előválasztás tárgyában, amelyet a Magyar Nemzet címlapsztoriként közölt le. Önkontroll nélküli hatalomvágy, presztízsügy, szamárság, bemászik a karmelitába, nem törvényes, svindli, nagyotmondás, listakészítés, népámítás, tülekedés, ismerethiány, felkészületlenség - ezeket a szavakat húztam alá az írás első kétharmadából.

A regnáló főpolgármester szerint egyébként az előválasztás

pimf dolog, nem érdekes, outsiderek unaloműzése. E higgadt bevezető után szerencsére rá is kanyarodik a konkrétumokra, és vitába száll a jelöltek néhány kiragadott mondatával, zárásképpen pedig önnön dicsőségét zengi.

Most képzeljük el, mi lenne, ha Tarlóst érdekelné ez az egész.

Egyébként meg azt gondolom, a főpolgármester nagyon is jól látja a helyzetet. Igaza van: "az egész dolog egy választásnak álcázott marketingtevékenység. Agitpropművelet, tömegmanipuláció". Az, drága Tarlós úr, mégpedig kimondva az, és nem kevesebb a célja, mint rávenni az embereket, hogy emeljék fel a fejüket, rázzák le magukról a reménytelenség érzését, amellyel ön és a főnökei (akiknek pártjába - olvassuk újfent - sosem lépett be, csak épp kiszolgálja őket vagy húsz éve) az erőszakosságuk révén fontak be mindnyájunkat.

És tekintve, hogy csaknem hetvenezren mentek el, hogy válasszanak az ellenzéki jelöltek közül, ez a tömegmanipuláció bizony fényesen működik. Október végéig pedig még van négy hónap.

N. Kósa Judit (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2914913884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása