CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Önök nem kérték, de megkapták

2019. június 30. 05:16 - csú

napkozis_tabor_helyett_focipalya_onok_kertek.PNGIgen erős a kontraszt a látványterv és a valóság között…

favagok_pusztitasa_a_hollandi_uti_volt_napkozis_tabornal-2018-12-07_focipalya_lesz_2.JPGEz volt az ára

A csepeliek  azt szeretnék tudni, miért egy szép nagy focipálya épült a Kis-Duna partra ígért gyermek-szabadidőpark helyére  A 21ora.hu összefoglalója szerint az érdekli a kerület sok lakóját, hogy miért egy szép nagy focipálya épült a Kis-Duna partra ígért gyermek-szabadidőpark helyére.

A csepeliek nevű  kerületi Facebook-közösség egyik tagja tette fel a minap a bevezetőben lévő kérdést. Így: Várom a magyarázatot miért egy focipálya került a gyermek szabadidőpark helyére… Igen erős a kontraszt a látványterv és a valóság között…

A bejegyzéstevő le is írja, hogy szerinte a valóságnak semmi köze a látványtervekhez, amin madáretetők, kilátó, játszótér, piknik padok stb. szerepelnek, majd megállapítja, hogy egy focipálya miatt vágtak ki egy rakás fát, ahová

gyermek-szabadidőpark lett beígérve.

A képek alatt érthető módon igen sok hozzászólást találni, ezek közül válogattunk ki, szerkesztettünk meg és teszünk ide néhányat:

“A város vezetését nem zavarja, hogy a csepeli gyerekek hosszú évek óta nem tudják kulturáltan, felszabadultan eltölteni a szünidőt. Nem mindenki engedheti meg magának a drága nyári táborokat. Az iskolák, bármennyire is próbálják barátságosabbá tenni, nem a legideálisabbak a szünidő eltöltésére sem gyereknek, sem pedagógusnak” – írja egyikük, megállapítva, hogy “teljesen igaza van” a bejegyzés írójának.

Más viszont amondó, a pálya is a gyerekeké, végtére is a kerületi önkormányzat által támogatott focicsapatban játszó gyerekeké lesz.  “Ez ugyan nem a csepeli gyerekeké, kizárólag az önkormányzati egyesületé! Ez nem szabadidőpark, hanem egy tökéletlen beruházás oda, ahová nem való! Gyalázat!” – írta erre egy csoporttag.

Akadnak persze, akinek a focipályákkal nincs semmi bajuk: “Ez a pálya lesz a Csepel Utánpótlás SE saját pályája . Jelenleg még nincs kész, ezért néz ki így, ahogyan most van. Én úgy gondolom, azzal hogy itt fog közel 500 gyerek sportolni nap mint nap, az nem egy rossz dolog. Akinek meg nem tetszik, vagy falábú a gyereke a focihoz, nézzen a másik oldalra vagy menjen sakkozni a Szent Imre térre!”

“Tényleg nincs szüksége Csepelnek másra, mint focipályára? Csak azért is megmutatják, hogy azt csinálnak a pénzünkből amit akarnak. A meglévő pályákat kellene rendben tartani, azokat finanszírozni, ahol nem 500, hanem 1000 gyerek focizik” – utalt rá egy kommentelő, hogy a XXI. kerület hagyományos egyesületei összességében létszámban és eredményekben is jóval komolyabb játékerőt képviselnek, mint a CSUSE.

Az egyik legérdekesebb hozzászólás, hogy itt már megint csak a hangulatkeltés megy. Tudniillik a focipálya nem  a napközis tábor helyett, hanem  mellette lesz, vagyis lett. A kommentelő senki sem mondta, hogy nem lesz napközis tábor, különben is szerinte már van új látványterv. (Csak ezt még ezek szerint nem sikerült láthatóvá tenni – a szerk.)

Erre reagálva egy csoporttag jelezte, hogy már tavaly rákérdezett, hogy miért nem fordítottak a sorrendben? A Hollandi úton előbb a napközis tábort kellett volna megépíteni, és csak utána például a birkózócsarnokot. Így legalább a gyerekeknek biztosítva lenne a nyári szünetre a nyári tábor, nem a kijelölt iskolákban kellene tölteni a szünetet. Erre a kérdésre állítása szerint nem kapott választ az önkormányzattól.

Forrás: 21ora.hu és a csepeliek nevű Facebook közösség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5014906050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása