CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ságvári Endre emléke mit köszönhet a fideszes kerületvezetőknek?

2019. július 09. 05:52 - csú

gubacsi_hid_felhokkel_rozsda_marja_nem_ragyog_1.PNGA szűk keresztmetszet a Popieluszko, volt Ságvári Endre utca kipofozása után  a Gubacsi híd lesz, miközben felújítására, a hídra való fel- és lehajtási lehetőségek bővítésére tett ígéretekből semmi sem lett

Sokat, nagyon sokat köszönhet Ságvári Endre emléke Borbély Lénárd polgármesternek és állandó tettestársainak. Mi most csak egyetlen elemre, a kegyelet megőrzésére fókuszálunk. Borbély polgármester nagyívű elődjével, Németh Szilárddal még jókor, jó helyen és jó időbben lobbizott azért, hogy a munkásmozgalmi mártír nevét levegyék egy 21. kerületi utcáról. A lakókat ugyan nem kérdezték meg a módosításról, de a Borbély-Németh duó másról sem szokta firtatni az itt élők álláspontját. A lényeg: Ságvári Endre helyett egy másik, magyar helyett egy lengyel mártírról, egy Csepelen kevéssé ismert katolikus papról Jerzy Popieluszkóról nevezték el a viharvert  utcát, amit most éppen felújítanak.

A munkát az útlezárások és más szükséges vagy szükségtelen közlekedési akadályok miatt ökölrázások és szapora szidalmak kísérik az arra tartó autósok részéről. A dühös emberek azonban már nem Ságvárit, hanem Popieluszkó atyát és fővárosi-csepeli névadóit emlegetik. A magyar mártírt

békén  hagyják. A helyi hatalmasságok szószólói pedig stílusgyakorlatot tartanak. Lassan ugyanis nincs Csepeli Hírmondó Popieluszko utca nélkül. Folyamatosan zengedeznek róla, csak az igét cserélik a „Popieluszko utca felújítása” mellett. Eddig a „kezdődik”, az „elkezdődött” volt a nyerő, most a „zajlik” került elő.

Nem az a baj, hogy valamiért vagy valaki kedvéért kiemelt téma lett az utca felújítása, inkább az, hogy közben nem olvasható a lapban írás az egyre súlyosbodó csepeli közlekedési gondokról, a megnövekedett autó- és teherforgalom okozta feszültségekről, a szűk keresztmetszetekről. Például a Popieluszko utca felújítását követően várhatóan növekszik majd az utca forgalma. A szigetszentmiklósi területről Csepelen átmenő forgalom ugyanis az utcát és leginkább a Gubacsi hidat fogja terhelni. A szűk keresztmetszet ebben az esetben a Gubacsi híd lesz, miközben felújítására, a hídra való fel- és lehajtási lehetőségek bővítésére tett ígéretekből semmi sem lett. Az utcák, így a Popieluszko utca fejlesztése örvendetes, de a hiányoljuk a kerület közlekedési gondjai enyhítését célzó stratégiai terveket, illetve azok egyeztetését a kerület lakosságával.

V-A

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4214931704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása