CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Volna más megoldás Csepelen is! - Kál Károly nyílt levele

2019. július 11. 05:34 - csú

kotelhuzas-2.PNGAz egyik legfontosabb csepeli közéleti kérdés eldöntéséhez NEM ez a jó megoldás

Kedves Csepeliek, Kedves Barátaim!

Pontosan két hét és két nap telt el azóta, hogy az MSZP kerületi szervezete hozott egy döntést. Konkrétan, a korábbi, általa jelölt polgármester jelöltet leváltotta és helyette egy új jelöltet választott. Ezzel a döntésével, tapasztalatom szerint rendesen megosztotta a 2018 ősze óta formálódó, egyre erősödő ellenzéki együtt működést, s ezen belül nem kicsit, a baloldali szavazó tábort Csepelen. Nem merem azt feltételezni, hogy Csepelen döntési kompetenciával rendelkező személyek ezt nem látják, nem hallják. Pedig kell, hogy legyen ehhez hasonló eseményekkel kapcsolatban korábbi kellemetlen élményük. 

Csak a példa kedvéért. A 2014-es helyhatósági választáson az utolsó percekben cserélték le az addig mindenki által támogatott főpolgármester jelöltet. Meg lett a következménye. 2018 tavaszán az országgyűlési választás kapcsán Csepelen megint sikerült egy időre megosztani a szavazó tábort. De akkor végül győzött a józan ész.
Ma megint ebben a cipőben toporgunk. Jó ez így?

Mondják az ellenzéki oldalon naponta, hogy

a másik oldal szimpatizánsai birkák. Kritika és gondolkodás nélkül arra mennek amerre a pásztoruk tereli a nyájat. Mi történik ezen a térfélen? Volt egy döntés. Elvárás volt, hogy ezt vegye figyelembe mindenki és lesz szíves ebbe az irányba menetelni, gondolkodni, cselekedni. Két héttel ezelőtt pedig született egy másik döntés és most az az elvárás, hogy lesz szíves mindenki ebbe az irányba fordulni, mert most ez a módi. Mellé téve még azt, hogy aki nem így cselekszik az a Fidesz szekerét tolja. Minő furcsaság!

Nem kívánok senkit sem ekézni, de azt mindenképpen állítom, hogy ez egy igen nehezen feloldható és feldolgozható szituáció.Miért gondolja azt bárki, hogy az ő döntését kritika nélkül el kell fogadni mindenkinek itt Csepelen? Ugyanakkor van megoldás a görcsök, indulatok és ellentétek feloldására.

Tisztelt illetékesek, Kedves Barátaim!

Tessenek, vagy legyetek szívesek előválasztást tartani Csepelen! Van két jelölt, legalábbis én ezt látom hallom. Adjuk meg a köznek azt a lehetőséget, hogy döntsön arról, ki képviselje Csepel lakosságát polgármester jelöltként az őszi helyhatósági választáson. Ha már úgyis erre hivatkozva cselekszik mindenki. És most, minél előbb! Nincs idő sokat töpörcölődni! Várhatóan 2019. október 13-ra írják ki a helyhatósági választásokat! Két hét alatt az előválasztás lezarvarható. Még kampány bevezetőnek is megfelelne. Szerintem. Miután az előválasztási döntés megszületett, attól kezdve - vita nélkül-  mindenki az ellenzéki oldalon álljon a nyertes mögé. 

Szerintem ez, vagy ez lenne Csepel érdeke!

Forrás: Kál Károly (Csepeliek Facebook-közösség)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1814937164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.07.11. 23:38:06

Nem értek egyet Takács Mónika leváltásával a polgármester-jelöltségről! Nagy Józsefen és Takács Mónikán kívül, akik 2010 óta meg tudták őrizni függetlennek a Munkásotthont, senki más nem tud semmi más eredményt felmutatni a jelenlegi csepeli ellenzékből, beleértve Szabó Szabolcsot, Horváth Gyulát, Szenteczkyt és Bangónét is!

Medgyes Egonné 2019.08.18. 13:53:21

@Tarjányi László: Minden szavával egyet értek két hete ezen lovagolok a Facebookon Ma is olyan válasz kaptam hogy mér mindig ezen lovagolok. Én régi Csepelinek vallom magam itt születtem itt is dolgoztam És nagyon elkeserít hogy Csepel ide jutott. Nagyon nem értek egyet a mostani vezetéssel nagyon jó lenne a változás ? Takács Mónikába látom megoldást és nem a űrhajósokba akik Csepelről nem tudom mennyit tudnak azon kívül amit hallottak és nem tapasztaltak. De hát már többször rendre intettek de én szeretnék tükörbe nézni választások után is ( már nem a szépségem miatt)

Tarjányi László 2019.08.18. 21:55:04

@Medgyes Egonné: Abbahagyjuk a bírálatukat, de a saját szájunk íze szerint szavazunk! Engem is rendre intettek! Nem jelent semmit, én mindig a magam ura voltam! Egyáltalán, milyen alapon diktál két személy, Szenteczky és Bangóné többtízezer demokratikus érzelmű csepelinek! Meg egyáltalán, hányan vannak Csepelen MSZP-tagok? Ha százan, amit kétlek, akkor ők parancsolnak a csepelieknek, mert ők Szenteczky után mennek?

Csepel a csepelieké! Mindenki politizáljon a saját lakóhelyén, ne ott ahol a zsírosabb falat látszik!

Végül közreadom a véleményem a pártrendszerről!
"Mi a különbség a párt és a maffia között?
Összeáll tíz szarházi, kölcsönösen hűségükről biztosítják egymást, majd megkezdik a működést! Ha bejegyeztetik magukat a bíróságon, akkor párt, ha nem, akkor maffia! Copyright Tarjányi László."
süti beállítások módosítása