CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Méregcseppek után szilveszterkor újra látható lesz a Csepp TV?

2019. július 27. 05:59 - csú

csepp_tv.PNGA 2010-es csepeli Fidesz a hatalomátvétel után azonnal megszüntette a Csepel újságot. A frissen hivatalba lépett Németh Szilárd  - Borbély Lénárddal és Ábel Attilaával az oldalán  akkor a  a Csepp TV-nek még adott pár hónapos haladékot az agóniára. A végzet a helyi TV-t sem kerülte el, nem sokkal később megszüntették azt is. 

A 21ora.hu most arra emlékeztet, hogy a Borbély Lénárd vezette fideszes önkormányzat azonban 2018 nyarán - sokak számára váratlanul - előterjesztett, majd megszavazott a képviselő-testületben egy javaslatot a TV újraindításáról.

Borbély Lénárd polgármester tavaly júliusban be is jelentette, hogy hamarosan újra lesz Csepp TV. (Az erről szóló Facebook-posztja azóta nem elérhető.) Egy év elteltével, 2019 júniusában Bogád Zoltán volt indexes újságíró, politikai aktivista kérdezett rá a városvezetésnél, hogy mégis

hogy áll a testület tavaly júliusi döntésének végrehajtása, mennyi pénzt szántak az idei költségvetésben a tévé újraindítására, és hogy  manapság ki és milyen módon rögzíti az önkormányzati képviselő-testületi üléseket, és azokhoz ki és milyen módon férhet hozzá?

Arra a kérdésre,  hogy mikorra sikerül újraindítani a Csepp TV-t,

Szeles Gábor jegyző azt válaszolta, hogy

a végrehajtás folyamatban van, szerződéskötésre azonban még nem került sor.

Megjegyezte viszont, hogy a tavalyi képviselő-testületi döntés végrehajtásának határideje 2019. december 31., azaz az önkormányzatnak még van öt hónapja beüzemelni a tévét. Szeles válaszából kiderült az is, hogy erre az évre mintegy 80 millió forintot különítettek el a Csepel költségvetésében a Csepp TV-re.

Ami pedig a képviselő-testületi ülések nyilvánosságát illeti: a XXI. kerületi önkormányzat a fővárosban alighanem egyedülálló módon nem készít(tet) a képviselő-testületi ülésekről felvételt – derült ki a jegyző válaszából. Szeles Gábor megjegyezte viszont, hogy az ülések nyilvánosak, azokról felvétel hozzájárulás nélkül készíthető.

Mivel az önkormányzat által hétről hétre kiadott Csepeli Hírmondót mindennek  lehet nevezni, csak tisztességes, pártatlan önkormányzati lapnak nem, ezért hiánypótló tudna lenni a XXI. kerületben akár egy normálisan működő közszolgálati tévéadó is. a politikai széljárás miatt erre egyelőre még várni kell.csepp_tv-s_stab-2008-holabda.PNG

Ebből a stábból csak Vida István maradt. De milyen áron?

Forrás: 21ora.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9114977340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása