CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mivel akarták boldogítani öt éven át a csepeli nyugdíjasokat Borbélyék?

2019. július 30. 05:55 - csú

borbely_krumplival_-kisebb_2.PNGBorbély Lénárd kínálata. Kinek a szavazata vehető meg ezért a két zsákért?

Borbély Lénárd öt évvel ezelőtti polgármesterjelöltnek és társainak öt évvel ezelőtti 35 pontos választási ígéretével foglalkozom ismét. A jelöltből polgármester lett. De mi lett az ígéretekből? Eddig öt területet tekintettem át. Most az ígéretdömping nyugdíjasokkal is foglalkozó fejezetének utolsó két részét teszem górcső alá. 

 „12.) Minden csepeli nyugdíjasklub számára a klubhelyiséget ingyen biztosítjuk. Megteremtjük az ingyenes feltételeket, hogy még változatosabb, még gazdagabb közösségi életet élhessenek az idősek a kerületben.”  

A Csepeli Nyugdíjas Klubot 2014. október elsején adták át. A CSH akkori, október 2-i száma csak a címoldalon adott róla hírt, s a lap 7. oldalán jelent meg Borbély úr 35 pontos, rövidített ígéretcsomagja is. A klub épülete eredetileg körzeti pártházként működött volna. A rendszerváltáskor azonban az MSZP Csepeli Szervezete felajánlotta a fővárosi önkormányzatnak, azzal a feltétellel, hogy csakis nyugdíjas ház céljaira hasznosítható. Ennek ellenére először az MDF Csepeli Szervezete kapta meg, majd vállalkozói hasznosítását követően 2014-ben a csepeli önkormányzat. Azóta a kerület nyugdíjas közösségi házaként üzemelteti az önkormányzat. A programok ingyenesek, de a „jelentkezőknek  regisztrálniuk kell”, ami többek számára elfogadhatatlan, sokan pedig

korábbi megszokott nyugdíjas klubjaikban (a Radnótiban, a Királyerdei Művelődési Házban vagy a Csepeli Munkásotthonban) élik közösségi életüket. Egyébként valószínű, hogyha a programokért fizetni kellene, nem lenne éves szinten 20-22.000 fő a látogatók száma, ami a nyitvatartási időt, a szolgáltatásokat figyelembe véve, nem sok.  

 „13.) Ingyenessé tesszük a Csepeli Strandot a kerületi nyugdíjasok számára. A nyugdíjasok boldog mindennapjait szeretnénk támogatni azzal is, hogy lehetővé tesszük számukra a Csepeli Strand ingyenes látogatását.”

A Csepeli Strandfürdő a kerület nyugdíjasai számára ingyenesen igénybe vehető. Ámbár vitatható,  hogy ez hatással volt/van „a nyugdíjasok boldog mindennapjai”,- ra, különösen a rosszabb körülmények között élő, alacsony nyugdíjjal rendelkező, szociális segélyekre is számító, betegségekkel küzdő, ellátásra szoruló nyugdíjasok ezrei esetében. Mindemellett sajnálatos, hogy Borbély Lénárdnak a nyugdíjasok boldog mindennapjainak biztosítása érdekében, öt éve csak két dolog jutott eszébe: ingyenes klubhelyiség és strandolás. Igaz, krumpli- és almaosztogatásra még tellett/telik, bár ez nem volt ígéretei között. Az osztogatásnál tapasztalt sorok azt bizonyítják, hogy a klubhelyiség és strandolás ingyenessé tétele nem növelte a nyugdíjasok boldog mindennapjainak számát. 

Egyébként szűklátókörűségét, felkészületlenségét bizonyítja, hogy a szociális támogatási rendszerből már 2010-ben visszavettek, vagy ígéretei ellenére 2015 után növelték az önkormányzati lakások bérleti díját, ami, az infláció növekedésével együtt, teljesen hiteltelenné tette a rezsicsökkentéssel kapcsolatos ígéreteit is. 

Összegezve: a 35 pontos ígéretcsomag ezen két pontja nem tette könnyebbé a megcélzott réteg többségének életét, nem is tehette, csak azt bizonyította, hogy Borbély úrnak nem sok ismerete volt a kerület nyugdíjasainak mindennapjairól. Gyanítom, hogy az eltelt öt évben sem jutott közelebb alapfeladatához: a csepeli emberek boldogulásának elősegítéséhez. 

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4914985642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása