CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kapnak levegőt a kórházak a kormánytól?

2019. augusztus 04. 03:09 - csú

mutet-2-szivvel_1.pngAzt állította Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (a kormány üléséről szóló tájékoztatóján), hogy a kórházak vezetőinek is van felelősségük abban, hogy a műtők jelentős részében nincs légkondicionálás. Mint mondta, jelezni kell, segítséget kell kérni az egészségügyi ellátótól, a tárcától, végső soron a kormánytól.

Ezzel szemben a tény az, hogy a kormány nem finanszírozza rendesen a kórházakat, hagyja, hogy évente 50-60 milliárd forintos adósságokat halmozzanak föl, majd utána ezeket nagy nehezen és nagy kegyesen kifizeti. Ezek után megnézem én magamnak azt a kórházigazgatót, aki külön jelzi a kormánynak, hogy ő még légkondit is szeretne. Hogyne, válaszol a kormány, a jövő héten küldjük a szerelőt. Mint a mesében.

Azt állította ifj. Lomnici Zoltán, a kormánypénzen fenntartott Századvég jogi szakértője (az M1 kormánytévében): jelzésértékű, hogy az Európai Bizottság megválasztott vezetője, Ursula von der Leyen az elsők között tárgyalt Orbán Viktorral.

Ezzel szemben a tény az, hogy más volt a jelzés. A bizottsági elnök ugyanis az első körben Berlinbe, Párizsba és Varsóba utazott, a másodikban pedig Zágrábba és Madridba, majd ezek után fogadta Orbánt Brüsszelben. Hogy ez

Orbán felértékelését jelzi-e, vagy inkább azt, hogy sok baj van vele, az kérdés, de az már válasz, hogy von der Leyen nem jött ide, hanem Orbán ment oda. 

Azt állította Orbán Viktor (tusványosi beszédében az EU új vezetőiről szólva), hogy „az első támadást sikeresen elhárítottuk (…) Soros György jelöltjeit mindenhol elgáncsoltuk.”

Ezzel szemben a tény az, hogy 1. nem volt támadás, 2. Sorosnak nem voltak jelöltjei, és 3. Webert és Timmermansot ugyan elgáncsolták, de az Európai Tanács belga liberális elnökét, az Európai Parlament olasz baloldali elnökét, az EU spanyol baloldali külügyi főmegbízottját és az IMF-től, vagyis a nagy ellenségtől érkezett új európai bankelnököt nem sikerült. Szegény Soros! Vereség vereség hátán…

Azt is állította Orbán (ugyanott), hogy a leköszönő Európai Bizottság „még a napokban is indított támadást, hiszen az Európai Bíróság elé vitt néhány magyar törvényt.”

Ezzel szemben a tény az, hogy írva vagyon: „a Bizottság érvényt szerez az uniós jogszabályoknak. Az Európai Unió Bíróságával közösen gondoskodik arról, hogy az EU jogszabályait mindegyik uniós ország megfelelően alkalmazza.” Támadás! Szólni kéne a NATO-nak.

Azt állította Orbán János Dénes (a Magyar Nemzet címet viselő kormánypárti lapban), hogy „a trágyaideológiák – bolsevizmus, kommunizmus, újabban pedig a szélsőliberalizmus – már több mint egy évszázada keserítik az emberiség életét.”

Ezzel szemben a tény az, hogy a szélsőliberalizmusnak keresztelt „trágyaideológia” egész biztosan nem keseríti az emberiség életét több mint egy évszázada, ha egyáltalán keseríti. De ez még hagyján, hadd keseregjen Orbán (János Dénes). Ám ha már trágya és ideológia, tessék mondani, hogy lehet, hogy kimaradt közülük a fasizmus és a nácizmus? Csak nem feledékenységből? A szerző életkorát ismerve sajnos nem.

Bolgár György (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6214994146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása