CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tartós vihar a csepeli strandért

2019. augusztus 04. 05:55 - csú

csepeli_strand_fobejarat.PNGKi ne emlékezne Csepelen az ezerszer hallott recsegő megafon-szövegre: hangosbemondó a strand főbejáratánál... Vasárnap már régóta nem volt sem hangosbemondó, sem főbejárat a strand vitatott átalakítása miatt, csak hőség, rengeteg fürdőző, feltúrt környezet, vihar és villámcsapás égzengéssel, újraélesztéssel, egy életveszélyes és egy könnyebb  sérülttel.  Bár az önkormányzat a maga részéről lezártnak tekinti az elkerült tragédiát, az ügyet, ez a csepeliekről nem mondható el.

Horváth Gyula: Micsoda véletlenek! címmel közölte információit és gondolatait a június 28-i villámcsapásos balesetről, amely a csepeli strandon történt. Az írást a most következőkben ajánljuk olvasóink figyelmébe:

A véletlenek sorozata törvényszerűséggé válhat. Ezt a folyamatot láthatjuk a július 28-i, vasárnapi villámcsapás után megvalósulni, a Csepeli Strandon. Kinyílt a szekrényajtó és szinte megállíthatatlanul ömlenek ki a csontvázak. 

Aki arra jár, vagy ott, lakik bizonyára észlelte, hogy

valamiért csendesebb a strand, mint korábban szokott lenni. Az ok egyszerű; nem üzemel a hangosbemondó. Ez abból is adódhat, hogy elbontották a strand régi bejáratát, ezzel együtt azokat a helyiségeket is, amelyek a szolgáltatások egy részét is magukba foglalták. Talán ez is lehetett az oka, annak, hogy a korábbi kivitelező nem vállalta - bizonyos szolgáltatások hiányában - a strand megnyitását. 
A kivitelező tehát a vele való méltánytalanságok okán perel! A Fidesz eddigi pereskedési gyakorlata alapján, egyáltalán nem lenne meglepő, ha a vállalkozó nyerne is! 

Nem hagyta, hogy a részletkérdések elvakítsák viszont Borbély Lénárdot! Ő belevágott! A hozzá nem értő magabiztosságával és határozottságával kirúgta a kivitelezőt, és biztonsági őreit arra utasította, hogy még az anyagaikért, eszközeikért se mehessenek be. A Vagyonkezelőnek meg megparancsolta, hogy nyittassa ki a strandot. Hiába kérlelte őt az ellenzék a júniusi rendkívüli testületi ülésen, hogy legyen körültekintőbb és vigyázzon jobban a strandolók biztonságára, mert baj lesz; nem változtatott hibás döntésén. A kritizálók, javaslattevők mikrofonjait kikapcsoltatta, és akaratát a Fidesz frakció egyhangú asszisztálása mellett keresztülvitte. Pedig figyelmeztettem képviselő-társaimat, hogy a néma mamelukokhoz hasonlatos hallgatásukkal akár bűnrészesekké is válhatnak.

Gúny és megvetés volt a válaszuk! (Itt kell megemlíteni, hogy akkor nem értetettem, hogy az önkormányzat megbízásából az ügyet képviselő ügyvéd, miért is tiltotta meg, hogy róla, és ottani szerepléséről kép, és hangfelvétel készüljön. Mérges voltam rá, mert azt gondoltam, hogy modorossága, nagyképűsége, és leplezetlen grimaszolása azt jelenti, hogy hülyének nézi az ellenzéket. Mára bizonyossá vált, hogy nem az ellenzéket, sokkal inkább megbízóit nézte hülyének, és baleknak! Ezért nem adta arcát a velük való együttműködéshez. Egy képzeletbeli beszélgetésen, amikor Borbély számon kéri, hogy miért vesztettünk ezen a strand-ügyön? Az ügyvéd azt válaszolja: Én nem, csak maga!) 

Azt, hogy hangosbeszélő nélkül lehet-e strandot üzemeltetni, az illetékes hatóságoknak kell tudniuk. Azt azonban a hozzáértő szakértelme nélkül is könnyű belátni, hogy ennek a szolgáltatásnak a hiányában az esetleges katasztrófa helyzetek sokkal nehezebben kezelhetők. Vihar közeledése esetén ugyanis néhány előírást be kellene tartani: 
- Illene figyelmeztetni a strandolókat arra, hogy vihar közeleg. 
- A személyzetnek ügyelnie kellene, hogy az emberek villámlás alkalmával, ne a fák alatt tartózkodjanak. 
- Tervek szerint kellene folytatni a vendégek zökkenőmentes, és biztonságos kivezetését a strandról. 

Ezekhez a feladatokhoz azonban egy úszómester nem elegendő. Háromezer embert ő egyedül nem tud igazgatni. Az EU Diákok Iskola Szövetsége által oda irányított szakképzetlen ifjak pedig erre nem alkalmasak. Főleg úgy nem, ha még a mostani munkájukhoz (medenceőr, csúszda indító) sincsenek meg a szükséges papírjaik. Az állandó dolgozóknak pedig rendszeres, - okmányokkal igazolt - ismereteiknek kéne lennie arról, hogy a balesetvédelemből, elsősegély-nyújtásból és a munkavédelemből megfelelő felkészítést kaptak. 

Bizonyára csak véletlen egybeesés, - és az ügyhöz semmi köze - hogy a baleset utáni napon kérették be a dolgozókat a munkáltatóhoz! 

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6314987892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása