CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Felrémlik egy lestrapált magyar nővér képe, amint kínjában pénztáros álláshirdetéseket nézeget

2019. augusztus 09. 03:45 - csú

apolono-777_1.pngAmikor már ott tart a bécsi kórházigazgató, hogy az ott dolgozók érezzék jól magukat, hiszen több időt töltenek benn, mint otthon, már anyázni sincs kedvem...

Olyan környezetet szerettünk volna, amely nyugalmat és jó érzést sugároz” – magyarázta mosolyogva Bécs új szuperkórházának vezetője az Index-nek az ott készült videóriportban. Elmentek ugyanis nyugati szomszédunkhoz, ahova Lázár János – búbánatos zenei aláfestéssel - a migránsozós téboly csúcspontján szörnyülködni ruccant ki, meg lesajnálni az élhetetlenné vált Bécset.

Újságíróként sokszor megkapom: olcsó demagógia „bezzegelve” mutogatni a jobbra. De tényleg a viszonyítás a baj, nem pedig az, ha a különbség torka szakadtából ordít?

A bécsi szuperkórház átadása is csúszott, itt is volt korrupció, elszállt költségek, bár a magyar Fina-vb drágulási világrekordját semmi nem tudja megdönteni. És mit mondanak erre: „nyíltan elismerjük”. Csak nézek...

Aztán ahogy mutogatja a

puccos plázának kinéző, modern kórházat, a magyar egészségügy nomád valóságához szokott hazánkfia egyszerre dühös és keserű. Mozgólépcső mindenhol, miközben nálunk pizsamában botorkálnak betegek a lépcsőházban, mert a lift nem jön vagy nem is jár. Direkt úgy tervezett ablakok, hogy sok legyen a fény, és az ágyhoz kötött beteg kilásson a kórházhoz tartozó kertre. A sürgősségi kábé, mint egy Grace klinikával ötvözött űrközpont, a betegek ebédjét robotok szállítják, a vérmintákat és gyógyszereket csőposta továbbítja, nem a laboros caplat vele. Az üvegfalak előtt süppedős fotelek, míg nálunk leláncolják a wc-kefét, nehogy ellopják.

Amikor már ott tart a bécsi kórházigazgató, hogy az ott dolgozók érezzék jól magukat, hiszen több időt töltenek benn, mint otthon, már anyázni sincs kedvem, fullasztó, ahogy felrémlik egy lestrapált magyar nővér képe, amint kínjában pénztáros álláshirdetéseket nézeget. Amikor elhangzik, hogy itt max. 2 ágyas betegszobák vannak, már az egykori „nyithatok cukrászdát Bécsben?” plakáttal fojtanék meg pártállástól függetlenül mindenkit, aki nem tett meg mindent, hogy legalább elinduljunk ebbe az irányba.

És ha már demagógia, csak a kormánymédiában ellenkező előjellel, hiszen ott az Orbán-féle birkásítás szellemében a szart kell illatosítani: nézzék meg a Tv2 Tények riportját a botrányba keveredett onkológiai intézetről. Ennek a vezetője nem a nyugalom fontosságáról beszél, helyette gyurcsányoznak. Ahol azt mutogatják fejlesztésként, hogy a kemoterápia miatt órákig egy helyben ülő betegek széke – kapaszkodjanak! – hátradönthető!! 

És közben képesek azt harsogni, hogy nekünk ez: „világszínvonal”.

Gergely Zsófia (Klubrádió) 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2015001728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása