CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lincs, ami nincs?

2019. augusztus 10. 03:33 - csú

dozsa-derkovits_1.PNGKözel jár a kétszázezerhez azoknak a száma, akik aláírták a petíciót a kutyáját különös kegyetlenséggel kivégző, 68 éves balotaszállási nő ellen. A petíció szövege az, hogy a nő kapja ezért a kiszabható legsúlyosabb büntetést, ami 3 év szabadságvesztés, az aláírók közül sokan viszont a halálát kívánják, különböző durva és kegyetlennél kegyetlenebb módokon.

Most tekintsünk el attól, hogy állatot kínozni bűn. Attól is, hogy a kutyáját kivégző nőnek fogalma sem volt arról, hogy amit tesz, bűncselekmény, nyilván nem olvasta, nem hallotta, hogy a gondjaira bízott, tulajdonába került élőlényekkel nem lehet azt tenni, amit csak akar; de ahogy nézem, az ő különösen kegyetlen halálát kívánók sem antik filozófusok műveit olvasgatják miközben Chopin műveit hallgatják. És még attól is tekintsünk el, hogy

az alapvető emberi jogokért, a kerekeszékesekért, hajléktalanokért, a családon belüli erőszak áldozataiért ennél jóval, de jóval kevesebben mozdulnak meg.

Viszont ami engem különösen aggaszt, az az, hogy a lincshangulat itt terjeng a levegőben, mint az a bizonyos Nagy Budai Szarszag. Szimatoljuk, szagoljuk, fintorgunk, de menekülni nagyon nem tudunk előle, mert hiába a csukott ablak, kúszik be utánunk. Mindig lesznek, akik azt gondolják, hogy ha kegyetlen és kíméletlen módon ítélkeznek valaki fölött, akinél kicsit többnek érzik magukat,  attól nekik jobb lesz. És én komolyan félek attól, hogy mi lesz, ha a lincselni vágyók egyszer csak felállnak a Facebook mellől.

Bálint Judit (Klubrádiü)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9815003280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása