CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Becsapott és dühös csepeliek panasza a Királyerdőből, a Kis-Duna-partról

2019. augusztus 18. 10:11 - csú

favagok_pusztitasa_a_hollandi_uti_volt_napkozis_tabornal-2018-12-07_focipalya_lesz_3.JPGPusztulniuk kellett a Kis-Duna partján. Kellett a hely egy újabb focipályának

Hollandi úti panaszok! címmel megdöbbentő és elgondolkodtató csepeli petíciót tett közzé Horváth Gyula ellenzéki DK-s önkormányzati képviselő a saját Facebook oldalán. Az előrebocsátott megjegyzést és a petíciót változtatás nélkül közölve ajánljuk olvasóintk figyelmébe: 

Horváth Gyula írja: Dühös királyedeiek panasza jutott el hozzám a Hollandi út és környéke lakóitól. 
Az emberek látják már, hogy Borbély és Németh átveri, becsapja őket. A diktatórikus páros azt hiszi, hogy saját kénye, kedve szerint formálhatja Csepelt! A Hollandi útiaknak már elegük van az ígéretekből, a hazug állításokból, és abból, hogy környezetük átalakításához őket soha meg nem kérdezik. Németh úgy szórja a közpénzt, úgy alakítja át ezt a környéket, mintha az ő hitbirtoka lenne! Borbély pedig a neki küldött több száz aláírást tartalmazó petíciót csaló módon úgy kezeli, mintha ez a „konzultációjának” támogatására készült volna. 
Nagyot hibázott Borbély Lénárd amikor válaszra sem méltatta a királyerdei polgárok levelét! A levélben egyelőre még csak kérték a polgármestert, hogy hagyjanak fel a Kis-Duna part (ideológiai és területi) kisajátításával. Kérték, hogy szüntessék meg a Kis-Duna partra telepített bázis telepeket. Rendezzenek a tervezett beruházásokról, fejlesztésekről közmeghallgatást. Lassan követelni fognak valamit! 2019-08-13. HGy

A királyerdeiek ezt írták:

„Két hónap nem volt elég, arra, hogy megvizsgálja kérelmünket annak ellenére, hogy van sok beosztottja (munkatársa egy se). Pedig jó lenne, ha a millió feletti havi fizetéséért, kicsit foglalkozna a polgárok közérdekű kérésével is. Nagyon sajnáljuk,hogy

a feltörekvő „tesó” vállalkozó haszna többet ér, mint az általunk önkéntes munkával gondozott, kezelt zöld területeink megóvása. Most, hogy indul a választási hajrá hatalmas tábla hirdeti: megújult a Kis-Duna part! 

Csakhogy ez nem igaz! Nem megújult, hanem elfuserálták! Ez, a fent említett letaposott terület tele van szeméttel, deponálóba való földdel, munkagépekkel. Úton, útfélen kirakott, - Borbély és „sameszai” arcképével ellátott tábláin - szintén a „szavahihető polgármester” hirdeti tavasz óta: megépül a Napközis Tábor! 
A gyermek az első!

És mit látunk helyette? Sok fa kiirtásával épült a helyén egy focipálya. Mert a Borbély-Németh tandem úgy döntött, hogy a csepelieknek és az itt lakóknak másra sincs szükségük a RSD partján, mint focipályára! (Ennél jobban már csak a birkózócsarnok tizenöt méteres torzója hiányzott ide.) A szomszédban lévő strand, - ahová a gyerekek kényelmesen átjárhattak volna fürödni a (beígért, de el nem készített) napközis táborból – befuccsolt! A gyanú szerint csókos vállalkozó-barát, bizonyára jól járt. Vagy jól fog járni! A jogtalanul, és szakszerűtlenül felmondott szerződés ugyanis azzal a következménnyel járhat, hogy az el nem végzett munkát a szerződés szerinti összegben (plusz büntetés) fogja megítélni a bíróság a kivitelezőnek. Úgy jut a mi adónkból befizetett busás összeghez (extraprofithoz) hogy nem kellett munkát végeznie. Mi meg életünk kockáztatásával mehetünk „pihenni„ erre az elfuserált strandra. Nagy szerencsénk, ha nem dől ránk a kerítés, egy fa, nem vág belénk a villám! Öltözhetünk úgy mint eleink a XX. század elején! Szabad ég alatt, paraván mögött. 

A Kis-Duna parti ámokfutásuk megkoronázása a birkózó monstrum torzója lett! Ennek az épületnek itt semmi helye nincs! Ennek ott van a helye a Béke téri Csepel SC-ben! Nem ide való a kis Duna partra! És főleg nem a gyerekek által hosszú évtizedek alatt használt RSD parti szabadidő központba. Nem adtak, sokkal inkább elvették a csepeli gyerekektől a nyaralás és pihenés örömét! Az Ifjúsági Tábor így használhatatlan lett. 

Épül és szélesedik az Üdülő sori út! Ennek az lesz a következménye, hogy még több gépkocsi zúdulhat a Hollandi útra. Ezt megtetézve egy új buszjárat is készülődik Szigetszentmiklós és a Hollandi út között, ami végképp elviselhetetlenné teszi az itteniek életét.. 

Ha nekünk polgárbarát önkormányzatunk lenne, az arra törekedne, hogy a Kis-Duna part és környéke tényleg tiszta levegőjű pihenő terület legyen. Lehet dicsekedni és azt hangoztatni, hogy Önök mindenben kikérik a lakosság véleményét ez egyáltalán nem igaz. Sőt! Mint e levél bizonyítja: szemenszedett hazugság! A Közelgő választáson - mivel semmibe vették a véleményünket ami közel 400 ember szavazatát jelenti - nem Önökre fogunk voksolni! Úgy érezzük Önöknek megártott a túl nagy hatalom.”

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8915008106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trezor atya · http://utvesztox.blog.hu/ 2019.08.18. 12:00:04

Egy borzadály az a birkózós létesítmény. Szívem szerint ledózerolnám a francba. Semmi keresnivalója azon a helyen. Ahogy a kolléga is megjegyezte, a focipálya mellett ez bőven elfért volna. Nettó tahóság volt odarakni azt a marék szart... Tudom, hogy hülyeség összemosni a dolgokat, de kezdem utálni az egész birkózó sportágat és a birkózókat is. Ehh... nem is merek többet írni, mert csak felhúzom magam :(

Tarjányi László 2019.08.18. 21:38:02

A Hollandi út Szent István út és a Horgásztanya közötti szakaszát egyirányúsítani kellene DÉLI IRÁNYBA, kivéve 71-es busz kiegészítő táblával! Ezzel a befelé irányuló szigetszentmiklósi forgalmat azokra az utakra lehetne terelni, amelyek helyközi forgalomra épültek! Szigetszentmiklós ne építsen kerülőutat a csepeliek kárára! Legyen üdülőövezet a Hollandi út, csak a királyerdei forgalom használja!

Tarjányi László 2019.08.18. 21:38:32

A kalózhajós játszóteret alakítsák át baba-mama pihenőkertté! Csak három éves korig használhassák, és állítsák vissza az eredeti méretére! A kalózhajót és a kalózvárat telepítsék át a Napközis Tábor szabad területére, a futballpálya és a déli kerítés közé! Egy déli bejárattal külsős látogatók, illetve egy belső kapuval a napközis tábori, illetve sportoló gyerekek is használhassák! Csoportos látogatásoknál a felnőtt kisérők gondoskodjanak arról hogy ne legyen folytonos kiabálás, zajongás, mert az sérti az ott lakók nyugalomhoz való jogát!

Tarjányi László 2019.08.18. 21:39:25

Ideje lesz megszervezni az ÉLHETŐ HOLLANDI ÚT EGYESÜLETET, mert a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesületre és annak elnökére, Horváth Ildikóra most hiába várunk! Van az a minisztériumi állás . . .

Tarjányi László 2019.08.18. 21:41:46

Másik megoldás, a 71-es busz fordulójának néhány tízméterrel északabbra helyezése, a helyének parkká alakításával zsákutcává tenni a Hollandi út végét! A szigetszentmiklósiak meg ha kerülőútnak akarják használni az Üdülősort, építsenek hidat Soroksár irányába és kössék be a Grassalkovics útra! A Hollandi út nem helyközi forgalom céljaira épült!
süti beállítások módosítása