CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Durva, aljas Fidesz-kampány nyitánya csepeli közpénzből

2019. augusztus 30. 05:55 - csú

borbely_lenard_vida_istvan_nemeth_szilard.PNGBorbély Lénárd, Vida István és Németh Szilárd. Kinek az arcára fagy rá majd a mosoly? Nem tartjuk szerencsésnek, hogy a lap folyamatosan bűnözőkkel mossa össze az ellenzéket, illetve egyes képviselőit. Mi lesz akkor, ha az ellenzék is visszatér Borbély és Németh bírósági ügyeihez, s elkezdi reklámozni, röplapokon osztogatni a kormánytagokhoz, a fideszes országgyűlési képviselőkhöz, a párt tagjaihoz köthető bírósági ítéleteket, a korrupcióval kapcsolatos fővárosi és országos ügyekről szóló tájékoztatókat?

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) augusztus 28-án megjelent 24. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Elindult az önkormányzati választási kampány, a lap 4 oldalt szentelt az ügynek. Ebből egy Borbélynak jutott, a többin elosztották/kiosztották az ellenzéket. A maradékon a szokásos. A közéletet foglalkoztató valós kérdésekről meg semmi.

A CSH most sem közölte a lapot érintő elmarasztalásokat, nem reagált a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Kimaradtak a sokakat hónapok óta foglalkoztató témák: a lakosságszám csökkenése; a megélhetési viszonyok romlása; közlekedési, környezetvédelmi gondjaink; a Kis-Duna-parti zöldövezet fogyása. Meg sem említik, hogy Németh Szilárd alapítványa újabb két milliárdot kapott a kormánytól, a Hollandi úti birkózócsarnokra, nehogy már gond legyen vele. Arról sem írnak, hogy tovább bővíti „birkózóbirodalmát”: most fitneszparkot épít az ifjúsági tábor területére. 

Véleményünk a cikkekről:

1) Elkezdődött az új szabadidő park építése Csepelen

    Akiknek nem kell szabadidőpark és fásítás 

Néhány megjegyzés az írásokhoz. Először, hogy a II. Rákóczi Ferenc út forgalma, különösen a teherforgalom, ezen a szakaszon, a csepeli gerincút II. szakaszának megépítéséig várhatóan 4-5 évig, nem fog csökkenni. A személyautó forgalom csökkenésével sem lehet számolni. Ebből következik, hogy a parkot használók fokozott környezeti szennyezésnek (por, benzingőz, zaj) lesznek kitéve. A cikk ezt nem cáfolja, nem is reagál a korábban már többek által megfogalmazott felvetésre. Miért nem? 

Másodszor, az eddigi kilencéves helyi parképítési gyakorlat alapján, általában és e területen is, egészséges fákat is kivágtak, és kevesebb lett a valódi zöldterület. Nem vagyunk benne biztosak, elsősorban a sportcélok miatt, hogy valóban „több tízezer fát, cserjét, valamint évelő dísznövényt ültetnek”, mint ahogy abban sem, hogy mindezek eredményeként ténylegesen csökkenni fog a parkban a levegő szennyezettsége, illetve, hogy növekszik a klímaváltozás  miatt szükséges, enyhülést nyújtó árnyas felület nagysága. És mivel csak a sportparkok száma nő, a csepeli lakók száma meg csökken, és egyre több  nyugdíjas él a kerületben, ezért, ezen a területen erősen vitatható a kitűzött cél jogossága is. 

A Városligetre, illetve a Népligetre való hivatkozás meg szerintünk öngól, ugyanis a főváros épp ezekben az években teszi tönkre a főváros két kiemelkedő, viszonylag tiszta levegőjű zöld területét. Tarlós és csapata munkálkodásának eredményeként, mindkét területen ugyanis jelentősen csökkenni fog a fás, ligetes, sétára, pihenésre alkalmas terület. 

Az emberéletre való hivatkozás álságos, ugyanis a kerületi önkormányzat fideszes vezetése az elmúlt kilenc évben százmilliókat vont ki az egészségügyi és szociális intézményrendszerből. 

2) Novemberi lomtalanítás

Szerintünk jogos a kérdés: ki a felelős az eddig bevált lomtalanítási időszak késő őszre való csúszásáért, valóban az önkormányzati választások miatt kerül később  megrendezésre? Ki a felelős azért, hogy emiatt egyre több a szeméthegy a kerületben, sőt, a kerület több utcájában még a szelektív hulladékos kukákat sem viszik el időben? A lomtalanítás elmaradásának okaira miért nem kérdezett már rá a Csepeli Hírmondó szerkesztősége? Komolyan gondolják, hogy a „lomisok és kísérőik” most nem fognak gondot okozni?

3) Önkormányzati választás 2019

    Jó úton járunk, folytassuk közösen!

    Wolf József: Csepel ne csatatér legyen

    Leszámolás és káosz az ellenzéki pártoknál

    Le szabad-e váltani bűnözőkkel a Fideszt?

    Buckai Szövetség Egyesület néven indulnak pártfüggetlen civilek

A főcím alatti szövegből kiderül, hogyha a pártok tájékoztatást küldenek a szerkesztőségnek kampányrendezvényeikről, akkor majd azokról hírt ad a CSH. A 21ora.hu szerint, mivel a CSH nem jelentkezett be azon orgánumok közé, amelyek a választási kampányban politikai hirdetéseket kívánnak közölni, a választási kampányban nem hirdethet a csepeli ellenzék. https://21ora.hu/2019/08/28/hetek-ota-nem-mer-szoba-allni-a-csepeli-hirmondo-erdosi-evaval/?fbclid=IwAR0oWRpCq4qqInysUA7_8LeD7HnB1G_3iGlHXUIZjg9O0ngWBdTEK3tUyqA  

A CSH Önkormányzati választás 2019 című rovata cikkeinek rövid elemzése előtt emlékeztetjük  olvasóinkat, hogy a 2010 előtti időszakokban a Csepel Újság, a hivatalos kampány előtt megegyezett a kerületi pártokkal, mikor biztosít számunkra ingyenes(!) megjelenési lehetőséget. Pl. a 2010-es önkormányzati választások előtt öt héten át ingyen tehették közzé kampányanyagaikat. Azóta a helyi fideszes vezetők csak beszélnek a demokráciáról, a CSH pártlappá való silányítása bizonyítja, fogalmát sem ismerik. 

Ami pedig a cikkek tartalmát illeti. Nem igaz Borbély azon állítása, hogy „Csepelt egyre többször a legélhetőbb kerületek között emlegetik”. Az Otthon Centrum tavalyi felmérése szerint „a rangsor végén a külső kerületeket, köztük – sajnos ‑ Csepelt találjuk”.  https://profitline.hu/Hol-jo-ma-elni-Az-elso-es-otodik-keruletben-377978    

Az is vitatható, hogy „Mára Csepelen megszűnt a munkanélküliség” Borbélynak néha olvasni is kellene. A hivatalos adatokat, amely szerint 2019. január 20-án Csepelen 832 fő keresett munkát, közülük 212-en, majd egy éve. https://nfsz.munka.hu/Lapok/full_afsz_kozos_statisztika/full_AFSZ_Telepulessoros_munkanelkulisegi_adatok/content/nfsz_stat_telepulessoros_adatok_20191.pdf   Ráadásul sok szakember szerint folyamatos a statisztikai adatok kozmetikázása. Abból pedig, hogy „Csepel központjában munkanapokon teljesen megtelnek a parkolóhelyek” nem csak azt a követeztetést lehet levonni, hogy kétszer annyi autó van, mint húsz évvel ezelőtt. Az is tény, hogy a kerület déli szomszédtelepüléseiből ezrek utaznak be Csepelre, Budapestre, munkáért, vagy valamilyen más célból, s a kerületi parkolókat P+R parkolónak használják. De az  újságíró (TK) is megkérdezhette volna Borbély urat, hogy a Fővárosi Közgyűlés tagjaként mit tett azért, hogy a sokéves fővárosi ígéretből, miszerint a kerület határához közel P+R parkolót építenek, végre valóság legyen?

Függetlenül a hír/hírek igazságtartalmától, nem tartjuk szerencsésnek, hogy a lap folyamatosan bűnözőkkel mossa össze az ellenzéket, illetve egyes képviselőit. Mi lesz akkor, ha az ellenzék is visszatér Borbély és Németh bírósági ügyeihez, s elkezdi reklámozni, röplapokon osztogatni a kormánytagokhoz, a fideszes országgyűlési képviselőkhöz, a párt tagjaihoz köthető bírósági ítéleteket, a korrupcióval kapcsolatos fővárosi és országos ügyekről szóló tájékoztatókat? Mivel nem hiszünk abban, hogy a CSH és tulajdonosai váltani fognak, sajnos durva, aljas kampány elé nézünk. A fideszeseknek a hatalom mindenáron való megtartása mindennél fontosabb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3115031408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása