CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Úton állók Csepelen

2019. szeptember 07. 05:34 - csú

uton_allo_tabla_csillagtelepen.PNGA fenti felvételen a közpénzből fedezett fideszes táblás láz egyik csillagtelepi úton állója  látható, de Csepel többi városrészét sem kímélték meg a hasonló úton állóktól

Kampánystart címmel írt publicisztikát Horváth Gyula, ellenzéki, DK-s önkormányzati képviselő. A helyi ügyeket érintő markáns véleményt az alábbiakban ismertetjük:

Míg a csepeli fideszesek (szó szerint) úton-útfélen fitogtathatják gazdagságukat és gátlástalanságukat, addig a helyi ellenzék előválasztással, kitelepüléssel, és a választók felkeresésével próbálja versenyképességét fenntartani. A csepeli Fidesz, nem mozgalmi eszközökkel, hanem hatalmi pénzügyi manipulációkkal készül az önkormányzati választásra, míg az ellenzék a szórólapok, egyéni beszélgetések, facebook megkeresések és telefonhívások lehetőségeire építhet, ha meg akarja ismertetni jelöltjeit.

A két lehetőség és a két módszer közötti különbséget Bogányi zongorájával sem lehetne eljátszani! Hatalmas a különbség a Fidesz javára! A politika azonban

rejtélyekkel, és érzelmekkel övezett tudomány. Nem olyan, mint például a betonkeverés, ahol biztos, hogy ha több cementet rakunk a keveréshez, (kolloidhoz) erősebb betont kapunk. A politikában bizonyos elemek túladagolása a várttal szemben ellentétes hatást válthat ki. Úgy érzem, hogy a csepeli fideszesek jócskán túllépték ezt a mértéket. Nem tanultak, pedig ebből következett Németh Szilárd immár sorozatosnak mondható, és egyre szégyenteljesebb választási bukása is.

A pénz sokat jelent, de nem mindent! A politikában az egyik oldalon a választópolgár megértésére, nagyrabecsülésére, problémái átérzésére, a másik oldalon tudásra, elkötelezettségre, és megvalósítandó célrendszerre is szükség van ahhoz, hogy a feladatok megoldhatóvá váljanak. A csepeli fideszeseket ezek nem érdeklik. Azt hiszik, ha túlárazott hangulatjavító beruházásokat tesznek, ezzel ki is pipálták a nép velük szembeni elvárását. „ A karácsonyi kalácsnak sem kérdezzük az árát” tehát ne érdekelje a népet, hogy mit, miből, és mennyiért építettünk neki az ő pénzén. Megkapta? akkor kuss! - Véli a Fidesz! A csepeli önkormányzat, - a 2018-as költségvetési záró főösszeg tanúsága szerint - közel háromszorosát kapta különböző csatornákon keresztül az állami támogatásoknak, mint egy hasonló budapesti kerület. 

„Egyszer majd kérünk magától valamit” szólt a Pelikánnak címzett mondat Virág elvtárstól Bacsó Péter Tanú című filmjében. Borbély is kapott ilyet  bizonyos fideszes potentáttól. Borbély meg érzékelve a saját egyre szorultabb helyzetét  türelmetlenkedett: Kérjenek már tőle egyszer valamit!

És lám az idő újfent elérkezett! Csepel közterületeit oda kellett adni a Publimont KFT-nek. Nem lassan, hanem azonnal! Az augusztus 21-i rendkívüli kt ülésen, helyszíni kiosztású előterjesztéssel! A fideszesek egyhangú döntésével, - és néhány ellenzéki sunyi támogatásával – elkezdődhetett Csepelen a világítós reklámtáblák kihelyezése, a legfrekventáltabb helyekre. Mérget vehetnénk rá, hogy hamarosan ezekről a reklámhelyekről is Borbély és az ő „személyes képviselői” fognak lenézni ránk. Ellenzéki még véletlenül se! Ha mégis odabiggyesztik jelöltjeiket, akkor a szokásos módon a rendkívüli képviselő testületi ülés folytatódik a II. Rákóczi Ferenc u. 78-82-ben lévő XX. XXI. és XXIII. kerületi Bíróságon. Ott aztán nem a POHI-ban szokásos pár percet, hanem pár évet vesz majd igénybe a „napirendi pont megtárgyalása”. 

Ugyanez a helyzet a nyár közepén nagy gyorsasággal kiépített autóbusz-várókkal is. Ezeken már láthatják Borbély és emberei portréját. Mára a fideszes siserehad kifröccsent a kerület egészére. Olyan gátlástalanul nyomulnak, mintha mennél több aláírás bezsebelése hozná számukra az anyagi és egzisztenciális stabilitást. 

Ezek a fideszes stiklik, bűnök azt mutatják, hogy a fiúk, csak maguknak akarnak élhető települést Csepelen. Nem akarják, hogy az itteniek a maguk elképzelése, a maguk kedve szerint és a maguk boldogulása érdekében rendezzék be a kerületet. Nem akarják megérteni, hogy az önkormányzatok azért vannak, hogy hazát, biztonságot, és jól élhető környezetet adjanak az itt lakóknak. Ráerőltetett ideológiát, maguk kedvtelésének megfelelő városrendezést, feudalizmusba mutató diszkrimináló egészségügyet, kikényszerített, ideológiát szolgáló kultúrát és sajtót akarnak. Alávetett gerinctörött népet szeretnének a nem is oly rég még százezres Csepelen. Ott ahol mára alig több mint hatvanezrre csökkent miattuk a létszám. Sajnos ezek a tények, de ezt nem teszik ki a tábláikra!

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5715036980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.09.07. 07:52:43

A választás június 25-én eldőlt Takács Mónika lecserélésével!

Mi történt június 25. előtt?

Megvásárolta a Gellért Szállót az Indotek Group | Világgazdaság
www.vg.hu › vallalatok › turizmus › megvasarolta-a-gellert-szallot-...
2019. jún. 21. - Hosszas tárgyalássorozatot követően született megállapodás a múlt héten a Gellért Szálló eladásáról a Danubius Hotels Group és az Indotek ...

A Gellért Szállót nem lehet csak úgy megvásárolni! Fontos személyek járnak oda!
Meg kell nézni a befektető portfolióját, Csepelen is van bőven! Megállapodás született. Nem csak a Gellért megvásárlásáról!

Tarjányi László 2019.09.07. 21:49:21

Jellinek Dánielnek Németh Szilárd nagy ellensége, a Gellértbe jár Orbán meg sok más fideszes vezető, fontos találkozókat tartanak ott! A Csepel Stadiont terhelték le kölcsön fedezetként, ezért tartott kirohanásokat ellene Németh Szilárd! Nehogy már csak úgy megvásárolhassa a NER egyik fontos bástyáját! Volt már egy ilyen ügylet Csepelen, Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés, ahol összefeküdt a csepeli Fidesz a csepeli MSZP-vel! Csak Lenkei László (SZDSZ), Füleki Rudolf (SZDSZ), Zselenyánszki Gábor (FKGP) és Samu Ferenc (MIÉP) szavazott ellene! Nehogy már csak úgy lecseréljék az esélyes Takács Mónikát egy esélytelen Erdősi Évára!
süti beállítások módosítása