CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bábok a médiabirodalom élén

2019. szeptember 10. 02:34 - csú

szantho_miklos.jpgMár Szánthó Miklós, az egykori fő-fő hajbókoló sem jó? Nem elégedett a Közép-európai Sajtő és Média alapítvány, a KESMA működésével Orbán Viktor. A hírek szerint nem sikerült csökkenteni a propagandagépezet működési költségeit.

A hónap végén lejár a mandátuma a KESMA kuratóriumának, így nagy változások jöhetnek, ugyanis Orbán Viktor állítólag elégedetlen az alapítvány működésével. A kormányközeli médiumokat tömörítő szervezet a saját pénzügyi beszámolója szerint 14 milliárd forintot ér.

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány dolga az lenne, hogy olcsóbban működtesse a propaganda-gépezetet, mint a korábbi, széttagolt modell.  Az elaprózott rendszer túl drága volt, még akkor is, ha az adófizetők pénzéből tartották fenn, ezért

akartak változtatni. Ez nem sikerült, úgy tűnik. A központosításnak van egy kockázata – mondta a Reggeli gyorsban Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője. Az alapítványon belül van egy belső mozgás, nagyon úgy tűnik, hogy a Mészáros Lőrinchez közeli kör veheti át az irányítást.

A KESMA a politika érdekeit egyértelműen ki tudja szolgálni, a hírfogyasztás irányításában jelentős szerepe van, de az is látható, hogy például a vidéki lapok példányszáma jelentősen csökkent. A működése ellenőrizhetetlen, sem a verseny-, sem a médiahatóság nem lát bele a belső mozgásokba.

Jellemző, hogy amikor a korábbi kuratóriumi elnök a baloldali, liberális sajtót jól működőnek nevezte, azonnal lapátra került. A médiabirodalom élén lévő vezetők bábok – jelentette ki Polyák Gábor. Nem a tudás és az érdemek miatt kerülnek oda, csupán a politikai lojalitás a fontos. Aki egy percig is elhiszi, hogy neki saját szerepe van, az repül.

Forrás: Klubrádió

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4715018772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása