CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Itt a Szabad Európa Rádió, a Szabad Magyarország hangja

2019. szeptember 17. 03:24 - csú

szer_szabad_europa_radio_regi_radio_vilagvevos.PNGA Szabad Európa rádió az ötvenes évek elején  az abból a meggyőződésből született, hogy az információ – fegyver. A szabad vélemény, eljuttatva az emberekhez, a rendszer megváltoztatásához vezethet

Victor László (Washington) írása:

A fiatalok már nem ismerik. Az idősebbek számára ez a sötét időkben a szabadság hangja volt. És a The New York Times értesülései szerint 2020-ban újra rákapcsolhatunk.

“Itt a Szabad Európa rádió, a tizenkilenc, huszonöt, harminchárom, negyvenegy és negyvenkilenc méteres rövidhullámon…” Igy szólt a bejelentkezés, amikor nem ártott körülnézni, vajon, hallják-e a szomszédok is? Az ÁVO ugyanis figyelt. Nem véletlenül. A Szabad Európa rádió abból a meggyőződésből született, hogy az információ – fegyver. A szabad vélemény, eljuttatva az emberekhez, a rendszer megváltoztatásához vezethet.

Most, a legnagyobb amerikai lap értesülései szerint

– az Orbán vezette Magyarországon összezsugorodott médiaszabadság miatt – indokolt, hogy az 1993-ban leállított magyar adás újrainduljon. Egy független szövetségi szervezet a United States Agency for Global Media keményen kűzd azért, hogy sikerüljön finanszírozni a projektet. Először is várják a Kongresszus jóváhagyását. Ez még szeptemberben megtörténhet.

„Elvégeztük a házi feladatunkat. A támogatás széles körű. Így arra készülünk, hogy nekivágunk” – mondta a New York Timesnak John Lansing, a szervezet vezetője. Elmondta, hogy 750 ezer dolláros a kezdő költségvetés. Az irodát Magyarországon állítanák fel. Jövő májusban indulnának, amolyan kísérleti adásként. Egy év múlva indulnak teljes gőzzel.

Forrás:ÚjNépszabadság blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr415055530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása