CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gerinctelenség

2019. szeptember 18. 05:41 - csú

csotores_csepelen_a_ii_rakoczi_ferenc_uton_2019-09-11_borbely_lenard_asszisztalasaval.jpgA szeptember 11-i, szerdai  csepeli csőtörés kapcsán nem csak az újraválasztásán munkálkodó Borbély Lénárd  polgármester (képünkön fehér ingben) aktivizálta magát, hanem maguk a csepeliek is. Miként a 21ora.hu írja, azóta is többen teszik fel a teljesen jogos kérdést: hol van a kerület forgalmát elvezető elkerülőút,  a csepeli gerincút hosszú évek óta ígérgetett II. szakasza?

A kérdés nem csak jogos, hanem aktuális is. Ha ugyanis a 2010 óta hivatalban lévő fideszes városvezetők, Németh Szilárd és Borbély Lénárd betartották volna az ígéretüket, mi szerint “az EU, a Kormány és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával teljes egészében kiépítjük a gerincutat” ( részlet Borbély Lénárd 2014-es 35 pontos ígérethalmazából.), ma nem ott tartanánk, hogy a II. Rákóczi út lezárásával Csepel dél felől lényegében elzáródik a külvilágtól."

Ez az egyik, amit

érdemes tisztán látni a  történtek kapcsán. A másik, hogy ideje megnézni, milyen állapotba került maga a II. Rákóczi Ferenc út a folyamatos és növekvő teherforgalom miatt az elmúlt években. Takács Krisztián MSZP-s önkormányzati képviselő készítette az alábbi fotót, amin szerinte jól látszik, hogy a közeli konténertelepről napjában százával kikanyarodó kamionok mennyire elhasználták, tönkretették  az M0-ás irányába vezető főutat.

Mondhatja persze a fideszes városvezetés, hogy ezek fővárosi kezelésű utak, amikhez a csepeli önkormányzatnak aztán semmi köze nincs. Ám az a helyzet, hogy egyrészt Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármesterként öt éve tagja a fideszes többségű fővárosi közgyűlésnek is. Másrészt éppen ő az, aki öt éve megállás nélkül azzal kampányol, hogy a kormánnyal és a fővárossal együttműködve milyen nagyszerű kis kerületet építgetnek itt, Csepelen.

Látjuk. Annyira nagyszerűt, hogy lassan ha akarjuk se tudjuk kitenni innen a lábunkat.

Forrás: 21ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6315109912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása