CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Félnek a kerületvezetők, az utolsó pillanatig hazudnak, félrevezetnek a Csepeli Hírmondóban

2019. október 11. 05:55 - csú

vida-borbely-nemeth-777_3.pngVida István, Németh Szilárd és Borbély Lénárd

A Csepeli Hírmondó (CSH) az október 13-i önkormányzati választások előtti utolsó számában egy sort sem közölt a választások legfontosabb tudnivalóiról: hány órától, meddig, hol, hogyan lehet szavazni, kik az egyéni önkormányzati választókörzetek jelöltjei, stb. Lehet, hogy félnek: mégis többen mennek el szavazni, mint amit a tulajdonosok képviselői, a kerületi fideszes vezetők szeretnének? Mindenesetre ez példa nélküli a rendszerváltás óta megjelent önkormányzati fenntartású csepeli közéleti lapok történetében. Ahogy az is, hogy a lap gyakorlatilag nem biztosította az egyenlő megjelenést a csepeli ellenzéki pártok és jelöltjeik számára. A csepeli fideszesek és alattvalóik legfeljebb csak handabandáztak a demokráciáról, tetteikben  évek óta  ellene dolgoztak. 

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) október 9-én megjelent 30. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Ebbe a lapszámba sem fért bele, hogy a szeptember 13-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen, az ellenzék tiltakozása ellenére, sportberuházási célok megvalósítására, ingyen átadták az északi terület jelentős részét.  https://csepeliek.blog.hu/2019/09/14/csepel_vegkiarusitasa_rendkivuli_kotyavetyelessel_orban_rogeszmeje_miatt 

Arra sem jutott hely, hogy megírják: „Mészáros Lőrinc cége 15 évre megkapta Csepel plakáthelyeit” a fideszes többségű képviselő-testülettől.

https://hirklikk.hu/kozelet/fillerekert-kapta-meg-meszaros-a-csepeli-plakathelyeket/355127/

Most sem közölték a lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásokat, nem reagáltak a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Hallgatnak a közéletet foglalkoztató témákról: a lakosságszám csökkenésének okairól; a megélhetési viszonyok romlásáról; közlekedési, környezetvédelmi gondjainkról; a Kis-Duna-parti zöldövezet fogyásáról. Meg sem említik, hogy Németh Szilárdot időközben elmarasztalta a Nemzeti Választási Bizottság, migránsveszéllyel riogatja a csepeli választókat, illetve, hogy birkózó alapítványa újabb két milliárdot kapott a kormánytól, a Hollandi úti birkózócsarnokra...

Véleményünk a cikkekről:

1) Újjávarázsolták a Radnóti parkját

Varázslat 250 millióért! Ennyibe került ugyanis a park újjáépítése. Arról viszont nem szólt Borbély Lénárd a köszöntőjében (ez az avató/átadó beszéd újabb, fideszes változata), hogy a szocialisták már 10 éve, a 2010. májusi képviselő-testületi döntés után elindították a park teljes felújítását, megkötötték a kivitelezői szerződést és szeptemberben el is kezdődött a felújítás. Az akkori önkormányzati választásokon győztes Fidesz, az október 12- alakuló testületi ülésen azonban, Borbély Lénárd frakcióvezető kezdeményezésére(!), azonnal leállította a beruházást, felbontotta szerződést, a polgármester által most megdicsért két csillagtelepi képviselő támogatásával. Borbély arról sem nyilatkozott mostani köszöntőjében, hogy a felbontott szerződés szerint 98 millióba került volna a park felújítása, most ennek 255 %-át kellett kifizetni. Semmiség. Pénz van bőven. Az október 4-i köszöntő egyébként azt sem tisztázta, hogy a csillagtelepieknek miért kellett majd tíz évet várni a park felújításra. Lásd: https://csepeliek.blog.hu/2019/10/10/dragabb_lett_255_szazalekkal_de_igy_is_kilenc_ev_kellett_egy_park_elvarazslasahoz_csillagtelepen#more15213300    

2) Korszerű műszereket kapott a JahnFerenc kórház

A rövid hírből megtudtuk, hogy 2026-ig tartó korszerűsítési programban mennyi mindent fog kapni a budapesti egészségügyi ellátó rendszer, de arra nem derült fény, hogy mi lesz az intézményrendszer személyi feltételeinek, az orvos-, ápolóhiánynak a megoldása, mikor csökkennek a várólisták, stb. Borbély úr kampánya is támogatást kapott, hiszen a cikk melletti  keretes részben leírták, immár sokadszor, hogy jelentős fejlesztések voltak és lesznek a kerületi egészségügyi intézményekben is. Az valamiért kimaradt, hogy a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat vezetőjét indoklás nélkül mentették fel, míg új vezetőjét majdnem titokban választották ki. Ezért olvasóink figyelmébe ajánljuk a csepeliek.blog.hu-n tegnap megjelent Politikai szűrő parádé Csepelen, bosszantó akadályversennyel című írást. 

3) Lakossági fórum: mi legyen a Görgey iskola helyén?

Vajon miért kellett elhallgatni, hogy az „ötletgazda”, akihez egyébként a lakók további észrevételeikkel fordulhatnak, a csepeli Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje, s éppen az Erdősor utcai egyéni választókerületben (ahol az iskola van) indítják. Mennyi kampánypénzt spórolnak vajon meg ezzel a „húzással”?

4) Önkormányzati választás 2019

    Folytassuk közösen!

    Wolf József: mindenki hallgasson a józan eszére!

    Pákozdi József: a civileknek helyük van a városvezetésben

    Szabó Szabolcs bízik az ellenzéki civilek sikerében

    Eldurvult a kampány az ellenzéki pártoknál

    Akár bűnözők beköltöztetését is jelentheti Erdősi Éva terve

Borbély úr öt év alatt „sikerre hangolta” Csepelt, derül ki a vele készült korábbi interjúból. Blogunk, mindezt cáfolva, az öt évvel ezelőtti 35 pontos ígéretcunamijának megvalósulást több héten keresztül értékelte. A sorozat összegző írása az alábbi linken olvasható: 

https://csepeliek.blog.hu/2019/09/19/a_kijozanito_valosag_csepelen_ot_evi_bodult_kapkodas_utan_ujabb_ot_evert_kapkod_a_hazug_igergetes_ba#more15125758   

A választási blokk második cikkében a Munkáspárti jelölt újra kéri, „bízzunk a Munkáspártban”, amelynek főpolgármester-jelöltje egyébként még a szükséges ajánlásokat sem tudta összeszedni, Pákozdi úr, a volt jobbikos most a civilekre esküszik. Szabó Szabolcsot, Csepel és Soroksár országgyűlési képviselőjét meg csak szemlézik, azt is féloldalasan. Bőven kaptak viszont az ellenzéki erők képviselői, jelöltjei, no nem lehetőséget, csak fideszes értékelést, lejáratást célzó véleményeket, bírósági ítéleteket, csúsztatásokat, hazugságokat. Meg sem szólalhattak, a felvetett kritikákra már hetek óta nem reagálhattak, ami azt mutatja, hogy október 13-a előtt komoly félelem uralkodik a csepeli Fideszben, annak polgármester- és képviselő-jelöltjeikben is. Lehet, hogy nemcsak a hatalom elvesztésétől, hanem az esetleges választási vereség várható következményeitől tartanak?  A CSH-ban közölt cikkek egyoldalúságának ellensúlyozása érdekében az alábbi linkeken olvasható cikkekre hívjuk fel olvasónk figyelmét:

https://21ora.hu/2019/10/06/melyen-hallgat-a-csepeli-fidesz-az-aljas-lejarato-szorolapok-ugyeben/  

https://21ora.hu/2019/10/07/vajon-miert-a-polgarmester-kabinetfonoke-szorja-az-ellenzeket-lejarato-szorolapokat/    

https://21ora.hu/2019/10/08/takacs-krisztian-feljelentest-tett-az-ellenzeket-mocskolo-szorolapok-ugyeben/  

https://21ora.hu/2019/10/09/nemeth-szilard-megint-migransozott-es-megint-beegett/   

https://csepeliek.blog.hu/2019/10/09/ne_folytassa_borbely_lenard_csepeli_polgarmestersegenek_ot_eve_alatt_tovabb_melyitette_a_nemeth_szil  

5) Az aradi vértanúk emlékezete

Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy a CSH a választási kampány minden, a fideszes kampányt támogató önkormányzati rendezvényére időpont, helyszín, részletes program ismertetésével hívja meg a csepelieket, míg az aradi vértanúkra való emlékezés pontos időpontjáról ugyanakkor egy sor sem jelent meg a lapban, de az önkormányzat hivatalos honlapján, a csepel.hu-n sem. Miért lett ez a magyar hősökről való megemlékezés a kerületi vezetők és a koszorúzó pártok belügye?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2615216640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása